Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen znovu omezuje výrobu Passatů

Tomáš Kovařík
Diskuze (105)
Slabá poptávka po voze střední třídy Passat na evropském trhu přiměla automobilku Volkswagen k dalšímu omezení výroby v německé továrně Emden.

Volkswagen Passat netáhne, již v říjnu loňského roku se musela na dva dny zastavit výroba v severoněmeckém Edenu. Následovalo přehodnocení plánu na letošní rok, jehož výsledkem je snížení celosvětového objemu proti původním odhadům o 300.000 exemplářů na 9,4 milionu vozů.

Slabá poptávka po modelu Passat však přiměla vedení automobilky k dalšímu omezení produkce. Dojde k tomu na tři dny v únoru, další jednodenní odstávka se plánuje počátkem března. Zaměstnanci továrny dostali již v prosinci týdenní dovolenou, ale ani to nepomohlo. Za dalším snížením produkce údajně stojí nejisté podmínky na trzích starého kontinentu.

Volkswagen dramaticky snižuje plány výroby

Továrna v Emdenu zaměstnává přibližně 8800 pracovníků a denně její brány opustí asi 1200 automobilů. Poptávka je nyní pod tlakem negativních dopadů dluhové krize na ekonomiku. Podle odborníků letos prodej aut v Evropě klesne přibližně o 1,7 procenta na celkových 17,8 milionu automobilů.

Tomáš Kovařík
Diskuze (105)
2. 2. 2013 22:56
Re: APOŠTOLSKĚ MEMENTO
Tím tuplem.
1. 2. 2013 16:00
Re: APOŠTOLSKĚ MEMENTO
Ja nemám žiaden dôvod na plač. Ja mám svoje skúsenosti a tie hovoria niečo iné. Dúfam že jazdíš passatom, keď tvrdíš o jeho dokonalosti pri jazde či nebodaj nadpriemernej výdrži. Minulá generácia mala dobré materiály vo vnútri, to jedno môžem povedať s kľudným srdcom. Ak teda opomenieme rukoväte dverí z materiálu nie nepodobnému plastovej miske na ovocie. S tým rozdielom, že miska sa nezačne lúpať po prvom roku.
Zbytok passatu je lepší priemer. To by mi ani tak nevadilo, ale vysoko nadpriemerný výskyt porúch toto auto u mňa skrátka diskvalifikuje. Nemám nič proti budovaniu dobrých vzťahov s mechanikmi, no moje priority sú niekde inde. Až sa zlepší kvalita , potom môžem o aute od VW uvažovať.
1. 2. 2013 10:06
Re: APOŠTOLSKĚ MEMENTO
Vždyť jo :-)
Ale CC už není Passat ani oficiálně.
1. 2. 2013 09:25
Re: CENA?
>:D Hm a proto potřebujou Muska....
Avatar - Barrichello
1. 2. 2013 08:35
Re: Stejně klobouk dolů,
Pomůže vyměnit auto >:D