Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen zvýší investice v Portugalsku

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Relativně nízké náklady rozhodly o tom, že Volkswagen rozšíří svou výrobu v Portugalsku.

Německý koncern Volkswagen oznámil, že hodlá v následujících pěti letech investovat do svého závodu Autoeuropa v portugalském městě Palmela více než 500 milionů eur. Investice budou směřovat zejména do nových produktů, moderní výrobní linky a také do výstavby infrastruktury, kterou budou využívat i subdodavatelé. Reinhard Jung, který je ve Volkswagenu zodpovědný za výrobu a logistiku, si pochvaluje zejména příznivý vývoj nákladů v portugalském závodě. Právě nákladovost rozhodla o tom, že Volkswagen více využije výrobní možnosti portugalského závodu.

Oznámení o investici padlo při rozhovorech s portugalským ministrem pro hospodářství Manuelem Pinhem. Portugalská vláda investici přivítala a hodlá ji podpořit. Volkswagen dále oznámil, že v portugalském závodě došlo k uzavření nové kolektivní smlouvy, což je podle koncernu dobrým předpokladem zamýšlených investic. Na řadě je nyní podle Volkswagenu portugalská vláda, která by měla umožnit flexibilnější pracovní dobu.

Závod Autoeuropa funguje od roku 1995. Založen byl v roce 1991 Volkswagenem a Fordem. Jde o dosud největší zahraniční investici v Portugalsku. Závod je nyní stoprocentní dceřinou firmou koncernu VW. V minulém roce zde byla ukončena výroba modelu Ford Galaxy. Závod zaměstnává 2 700 pracovníků.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)