Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Multi-Fuel vehicle: ekologicky na pět druhů paliva

Libor Zezulka
Diskuze (46)
Volvo na akci Michelin Challenge Bibendum 2006 představí prototyp vozu s novou generací systému ochrany proti kolizím a motorem spalujícím pět druhů paliva.

Volvo na akci Michelin Challenge Bibendum 2006 věnované novým technologiím, alternativním palivům a celkově dlouhodobě udržitelné mobilitě představí prototyp vozu Multi-Fuel vehicle. Ten dokáže spalovat až pět druhů paliva a pochlubí se také novou generací systému ochrany proti kolizím Collision Warning system. Aktuální generace systému se představila v nové generaci modelu S80, Volvo však už nyní připravuje zcela novou generaci tohoto systému.

Ten bude zajímavý především tím, že zasáhne dříve - už v zárodku problému. Pokud řidič včas neaktivuje brzdy, systém sám automobil přibrzdí. Volvo Multi-Fuel dokáže spalovat až pět druhů paliva, kromě klasického benzínu si turbodmychadlem přeplňovaný motor poradí s bioethanolem, methanem nebo biomethanem a hythanem, což je směs 10 procent vodíku a 90 procent methanu. Vůz splňuje všechny známé emisní normy včetně Euro 5. Maximální výkon dosahuje 147 kW.

Libor Zezulka
Diskuze (46)
7. 6. 2006 17:44
Re: TOHLE JE CESTA
:-) ... jistě... tohle JE cesta... :yes: