Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo S90 a V90: Lehký doping od Heico Sportiv

Michal Fokt
Diskuze (3)
Nejste spokojeni s výkonem švédského topmodelu? Vyřeší to sedmdesát tisíc korun, utracených u známého úpravce Volva

Značka Volvo se rozhodla k poměrně radikálnímu kroku, když přešla kompletně na čtyřválcové motory. To může pro někoho představovat určitý imageový problém, ale nakonec je stejně ze všeho nejdůležitější mít dost koní pod pedálem. A komu by tovární hodnoty pro Volvo S90 a V90 byly málo, může za vcelku rozumný peníz svěřit své auto do péče známého úpravce Heico Sportiv.

Německý tuner, zaměřený právě na švédské vozy, nabízí vylepšení parametrů pro verzi D5, která má v sérii slušných 173 kW a 480 N.m. Výkon šel po úpravě motormanagementu nahoru o 17 kW na rovných 190 kW a točivý moment vzrostl o 39 N.m na 519 N.m, což rozhodně neškodí. Současně je vzhledem k rozumnému nárůstu parametrů pravděpodobné, že se tuning negativně nepodepíše na životnosti auta.

Heico tvrdí, že vylepšení nemá vliv na emise ani servisní intervaly a vztahuje na na něj záruka pět let nebo 150 tisíc kilometrů. Stojí přitom vcelku rozumných 2425 euro, tedy zhruba 70 tisíc korun. Úpravce slibuje, že v blízké době představí performance pakety i pro verze D4, T5, T6 a T8. Kromě toho bude možné pořídit i sportovní výfuk, velurové koberečky, 20palcová kola nebo špičkové kožené čalounění původem z Rakouska.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Řízek
20. 7. 2016 22:21
ooo
Moc hezká limuzína, jsem zvedavý jak to bude vypadat v reálu
Avatar - petr164
19. 7. 2016 16:30
Decentní, ale drahé
Kdo chce spoilery na volva, nechť se obrátí na polský TFB tuning. Pěkné, účinné, levné.
to je strašné
takhle zprasit hezký vůz :no: :no: :no: