Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks otevírá regionální kola Drivers’ Fuel Challenge 2014 (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks otevírá regionální kola soutěže Drivers’ Fuel Challenge 2014 zaměřené na hospodárnou jízdu pro profesionální řidiče na trhu střední a východní Evropy.

Podobně jako v předchozích letech se klání mohou zúčastnit všichni profesionální řidiči nákladních vozidel, a to bez ohledu na značku trucku, se kterým převážně jezdí při výkonu svého povolání.

V období od března do června letošního roku proběhnou jednotlivá kvalifikační kola, během nichž budou vybráni vítězové národních částí. Ti se pak zúčastní regionálního finále pořádaného na Slovensku, kde bude vyhlášen šampion regionu. Ten pak získá cenu v podobě zbrusu nového osobního automobilu Volvo S60.

V globálním finále pořádaném 19. září 2014 ve švédském Gothenburgu bude trojice nejlepších řidičů z regionálního finále dále zastupovat trhy střední a východní Evropy, kam patří Bosna-Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Chorvatsko, Estonsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Makedonie, Černá Hora, Polsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko.

V České republice budou kvalifikační kola probíhat na vybraných truck centrech od 12. května. V regionálním finále pro trhy střední a východní Evropy (28. až 30. srpna na Slovensku) změří síly 15 národních šampionů. Poslední etapa regionální soutěže se uskuteční 29. srpna v Bratislavě na okruhu Slovakia Ring.

V rámci regionálního klání, a to během všech národních kvalifikačních kol i v regionálním finále trhu střední a východní Evropy, budou schopnosti řidičů testovány pomocí modelu Volvo FH. Ten bude do soutěže nasazen speciálním provedení „Volvo FH Drivers’ Fuel Challenge Edition“ upraveném pro hospodárnější jízdu, včetně různých prvků na úsporu paliva a souvisejících služeb. Nákladní vozidlo v této limitované edici bude nabízeno v rámci kampaně, kterou Volvo Trucks pro trhy střední a východní Evropy zahájí souběžně se soutěží.

Globální soutěž Drivers’ Fuel Challenge, ve které profesionální řidiči nákladních vozidel soutěží v řízení tím nejúspornějším způsobem, zahájila společnost Volvo Trucks v roce 2011, a to hlavně s cílem podtrhnout význam řidičů pro úsporu paliva. Tato aktivita, v současné době pořádaná na globální úrovni, se etablovala jako úspěšná a vyvolala značný zájem, zejména v oblasti střední a východní Evropy, kde bylo rozhodnuto pořádat ji každým rokem.

Regionální kolo Drivers’ Fuel Challenge trhů střední a východní Evropy bylo v roce 2013 velmi úspěšné, neboť se přihlásilo bezmála 3200 účastníků ze 14 zemí spadajících do tohoto regionu - to je téměř dvojnásobek oproti účasti v roce 2012, která též byla pozoruhodná.

V loňském roce zvítězil maďarský řidič Zoltán Simon ze společnosti SIMON Zoltán EV Company, který v posledním kole regionálního finále předvedl své nepřekonatelné dovednosti a schopnost najít optimální rovnováhu mezi rychlostí, časem a spotřebou paliva, a stal se tak šampionem Drivers’ Fuel Challenge 2013 v rámci trhů střední a východní Evropy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)