Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks uvádí novou kabinu pro vozidla řady FE

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks rozšiřuje pro modelovou řadu FE nabídku kabin s nízkým nástupem a zároveň nově nabízí plynový pohon pro všechny kombinace kabin a podvozků vozidel této řady.

Společnost Volvo Trucks představila aktuální generaci modelové řady FE v létě roku 2013 a od té doby ji prakticky neustále vylepšuje s cílem dosažení co nejvyšší bezpečnosti a produktivity jejího provozu.

Tentokrát byla zaměřena pozornost na kabiny, jejichž nabídku rozšiřuje nové provedení s nízkým nástupem a podlahou, které je optimalizováno pro řidiče a jednoho spolujezdce. Tato nová varianta má tunel motoru namísto ploché podlahy a může být osazena dvojicí přídavných sedadel. Na přání může být sedadlo spolujezdce vybaveno vzduchovým odpružením.

Společnost Volvo Trucks pro novou verzi kabiny s nízkým nástupem uvádí nástupní výšku 530 mm, resp. 440 mm při využití funkce přikleknutí vozidla s pneumatikami 315/70 R22,5. Nastupování i vystupování pak mají usnadňovat i dveře, které lze otevírat v úhlu 90 stupňů.

Vozidla Volvo FE i menší vozidla Volvo FL jsou nyní nabízena i s adaptivním tempomatem (ACC) a nastavitelným omezovačem rychlosti.

Volvo FE nyní nabízí nejrůznější varianty pohonu v souladu se širokými požadavky na výkon a místními úlevami či předpisy na ochranu životního prostředí. Vznětové motory se nabízejí ve variantách s výkony od 184 do 257 kW (250 až 350 k).

Všechny nabízené pohonné jednotky mohou spalovat hydrogenovaný rostlinný olej (HVO), přičemž varianta o výkonu 235 kW (320 k) umožňuje i spalování 100% bionafty.

Plynem poháněná vozidla Volvo FE CNG nyní kromě toho nabízejí nízké emise s možností spalování bioplynu. Volvo FE CNG lze nově kombinovat se všemi verzemi kabiny a to včetně nové kabiny s nízkým nástupem a podlahou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)