Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks uvádí systém sledování polohy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nová služba společnosti Volvo Trucks je pojmenována Positioning+ a je určena pro just in time přepravu.

Positioning+ umožňuje v reálném čase sledovat polohu nákladního vozidla a včasné doručení zboží je důležité pro všechny druhy přepravy, zejména ale pro přepravu just in time, kde může být čas klíčovým prvkem pro splnění přísných podmínek sjednané smlouvy na přepravu zboží.

S novou službou určování polohy společnosti Volvo Trucks je možné minutu po minutě sledovat geografickou polohu nákladního vozidel. Je to služba, která vytváří předpoklady pro efektivnější logistiku.

Kromě určování polohy v reálném čase tato služba umožňuje přesně určit geografickou oblast, silnici nebo konkrétní stát. Systém zároveň odesílá zprávy, kdykoliv nákladní vozidlo projíždí těmito definovanými místy.

To je užitečné zejména pro sklady nebo překladiště, u nichž pracovníci potřebují vědět, kdy vozidlo dorazí a kdy odjíždí, aby mohli provádět odpovídající činnosti.

Služba sledování polohy přináší doplňkové výhody i pro další druhy přepravy. Systém totiž umí vyslat i varování pokud se nákladní vozidlo odchýlí stanovené trasy, což vytváří bezpečnější a zároveň jistější pracovní prostředí pro řidiče, kteří převážejí drahé zboží.

Positioning+ je doplňkem systému Dynafleet - Mapa a Sledování, což je služba, která je součástí řídicího systému společnosti Volvo Trucks pro fleety, Dynafleet.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)