Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo V40: Nové švédské kombi vyzrazeno

Diskuze (53)
Volvo nás chtělo napínat, neznámý zdroj ze Švédska ale v předstihu zveřejnil podobu nového kombi V40.

První dvě fotky nového kombi Volvo V40 si našly cestu na veřejnost ve švédsko-polské spolupráci. Nezveřejněný zdroj ze Švédska zaslal do redakce magazínu Motodziennik první dva obrázky nového kombi.

Design respektuje trendy nastavené větším kombi V60. Podobné rysy se uplatňují v kompaktnějším balení, vzadu designéři rozehráli odvážnější hru oblin a prolisů.

Novinka bude reprezentovat Volvo v nižší střední třídě, hlavním konkurentem bude nová generace Audi A3 Sportback. Kombi s délkou 4,5 metru bude nepatrně kratší než stávající V50. Ačkoliv to zatím nebylo oficiálně potvrzeno, je zřejmé, že se V40 stane nástupcem V50, který je ve výrobě už od roku 2005.

Později by měl na základě modelu V40 vzniknout sedan S40, nástupce hatchbacku C30 a spekuluje se i o kompaktním crossoveru XC40.

Pod kapotou se časem objeví motory z nové řady VEA (Volvo Environmental Architecture). Ta bude zahrnovat pouze tříválce a čtyřválce. S pětiválcovými a šestiválcovými jednotkami totiž Volvo do budoucna už nepočítá.

Diskuze (53)
24. 2. 2012 15:26
Re: DESIGNOVÝ GURU
:yes:
24. 2. 2012 10:31
Re: Jsem z něj naměkko...
Řekl jsem snad jako vrcholný model? Také mám rád kombinaci Volvo a pětiválec, ale mně osobně paleta motorů a převodovek neoslovuje. Jen u nás v rodině tak přišli o dva kousky. Kdyby tam dali FF verzi T5, tak bych možná přežil i ten pětistupňový automat, i když takovou věc by opravdu nabízet neměli.
Avatar - 3_diamanty
24. 2. 2012 09:44
Re: DESIGNOVÝ GURU
Acko vyhra s naskokom celej generacie :yes:
Avatar - 3_diamanty
24. 2. 2012 09:42
kazdemu sa paci ved je to volvo
keby sme tam dali znak hyundaia alebo kie tak by kazdy pisal ake je to prezvejkane a hnusne auto >:D

klasika :yes:
Avatar - Bubáq
23. 2. 2012 19:00
Re: DESIGNOVÝ GURU
Je to tak. Nesmírně povedený design. Koukám a pozoruji opakovaně, ale žádnou chybku nevidím. U nové A3 (kterou jsem zmínil ráno, aniž bych tušil, že se vynoří ještě dopoledne také na Auto.cz) jsem fakt hodně na rozpacích. Pátrám po něčem, co by mě zaujalo, nebo po něčem, u čeho bych mohl říci "už chápu...". Jenže tohle V40 je fakt radost pro oči, hodně toho slibuje a těším se na detaily. Naproti tomu nová A3 už mě tolik nezajímá. To už je opravdu okoukaný a překonaný koncept. Ať si dovnitř nacpou, co chtějí, prvotní impuls pro zájem u něj chybí. V40 je rozhodně zajímavějším objektem. A protože jsem ho nečekal, tak mi dělá o to větší radost.