Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Všechny Seaty sériově s automatickým zapínáním světel

Ondřej Láník
Diskuze (37)
Jednou z povinností, které řidičům předepisuje nový silniční zákon je nutnost mít stále rozsvícená světla, a to po celý rok. Seat se rozhodl majitelům vozů této značky přechod na nový systém usnadnit

Jednou z povinností, které řidičům předepisuje nový silniční zákon je nutnost mít stále rozsvícená světla, a to po celý rok. Seat se rozhodl majitelům vozů této značky přechod na nový systém usnadnit a s novým modelovým rokem 2007, tedy počínaje 22. výrobním týdnem (od června 2006), začal vybavovat všechny své modely bez příplatku sériově automatickým zapínáním světlometů při startu motoru.

Automatické zapínání světel není jedinou novinkou značky Seat v této oblasti. Na přání lze nyní také objednat pro modely León, Altea a Toledo nové „inteligentní” světlomety Advanced Front Lighting System (AFS), které spojují kvalitu a špičkový světelný výkon bi-xenonových světlometů s výhodami inteligentního řízení světel AFS.

Systém AFS využívá data získávaná z několika senzorů ve vozidle s cílem za všech podmínek optimálně nastavit směr světelného kužele. Navíc reguluje nastavení světlometů podle okamžitého zatížení vozu. Vlastností systému AFS je jeho schopnost natáčet světlomety asymetricky. Například při zatáčení vpravo se pravý světlomet vychýlí doprava ostřeji než levý, takže řidič vidí vnitřní okraj silnice zřetelněji, zatímco levý světlomet udržuje optimální osvětlení prostoru před vozidlem.

Ondřej Láník
Diskuze (37)