Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf 8 GTI inspirovaný původním předchůdcem. Je hezčí než originál?

Stanislav Kolman
Diskuze (20)

Osmičkový Golf už se představil ve sportovních variantách včetně GTI. Kdo má ale raději retro, možná by ocenil tento upravenější vzhled.

Když Volkswagen uvedl na trh model Up! GTI, označil jej za duchovního nástupce sportovního Golfu první generace. Ale jak se zdá, některým tvůrcům to nestačí. Autoři z webu kolesa.ru si vzali do parády Golf osmé generace a ukázali, jak by jeho vnější vzhled vypadal, kdyby se ikonickým předchůdcem nechal inspirovat.

Právě vzhled přídě je v případě osmé generace kompaktního hatchbacku asi nejkontroverznější partií, na kterou prostě nejde nemít názor. Úzké světlomety propojené svítící vodorovnou linkou jsou sice posunem vstříc modernější éře, někteří ale říkají, že Golf tímto přišel o vlastní osobitost.

Ale zpátky k návrhu, který čerstvě koluje internetem. Nejvýraznější novinkou jsou jednoznačně kulaté světlomety, kterými se vyznačovala první a druhá generace. Světla vzadu jsou decentnější a rovněž propojena vodorovnou linkou. Nechybí velká sportovní kola a třídveřová karoserie, která je u fandů hot hatchů populárnější, kvůli nízké poptávce od ní ale automobilky postupně ustupují.

Spekulovalo se, zdali nové gétéíčko nedorazí s hybridním pohonem, ale nestalo se. Sportovní variantu tak pohání přeplňovaný zážehový čtyřválec 2.0 TSI vyladěný na výkon 180 kW a 370 newtonmetrů točivého momentu. Dobrou zprávou je, že nepřišel o manuální převodovku. Kromě šestikvaltu si můžete připlatit za sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku.

Tak co, líbil by se vám takovýto Golf GTI víc než originál?

Stanislav Kolman
Diskuze (20)

Doporučujeme

4. 5. 2020 00:43
Golf
Určitě to má osobnost narozdíl od předchůdců, kteří sazí na stereotyp. Spíše mi to připadá jako remake Audi A3 z roku 2004, ale proč ne. Kulatá světla a ta přední maska tomu sedí víc. Alespoň bude rozdílnost v té šedi aut, co potkávám na silnici. :yes:
Avatar - white label
15. 3. 2020 14:32
Re: G8 GTI
Protože nejsou vsazeny do velké černé plastové masky, ale zasahují do lakovaných ploch.
15. 3. 2020 08:24
Re: G8 GTI
Vím jak vypadala přední světla na G1 GTi, ale na týhle malůvce vypadají spíše jak ty z Compactu a ani červená linka to nezachrání... :'-(
Avatar - CHerokee
14. 3. 2020 15:31
Re: G8 GTI
Souhlas. Tento návrh má svůj osobitý styl.
Avatar - Alf1k
14. 3. 2020 13:22
Re: G8 GTI
Viděl jsi co nabízí za kola nová Audi A3? To je další kolotočářství, vůbec nechápu kdo tohle má v koncernu na starost 🤦🏻‍♂️ Ta nemoc musí mít hlubší kořeny, protože už na starší GTI dokázali dát hnus jako: https://wallpaperstock.net/volkswagen-gti-wheel_wallpapers_15698_1920x1440_1.html