Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Golf GTI mohl být hybrid. Volkswagen vysvětluje, proč se tak nestalo

Ondřej Mára
Diskuze (18)

V minulosti existovala reálná šance, že se z nového Golfu GTI stane hybrid. Tuto myšlenku ale nakonec Volkswagen opustil a nyní dodává proč.

Zhruba před třemi lety přinesl britský web AutoCar informace, podle které by mohla být osmá generace Golfu GTI osazena hybridní motorizací. Plán měl být dokonce již schválen bývalým ředitelem VW Matthiasem Müllerem, pod novým vedením Herberta Diesse se však automobilka rozhodla od plánů na hybridní GTI upustit.

A proč k tomuto rozhodnutí automobilka přistoupila? Na tuto otázku odpovídal kolegům z AutoCaru pravděpodobně ten nejpovolanější z celé automobilky – vedoucí technického oddělení a člen představenstva Matthias Rabe.

Ten si podle svých slov nesmírně užívá nový Golf s mild-hybridní motorizací 1.5 TSI, na kterém je skvěle cítit točivý moment již v nízkých otáčkách. Jenže hybridní technologie přidává další hmotnost a 2.0 litrové TSI o výkonu 180 kW a 370 Nm nepotřebuje podle Rabeho žádný točivý moment navíc. Jednoduše by to nedávalo smysl. 

V budoucnu budeme mít spoustu mild-hybridů ke snížení spotřeby, ale na sportovní straně uvidíte spalovací motory s dalšími vylepšeními, nebo se můžete vydat cestou plug-in hybridů či elektromobilů,“ uvedl Rabe pro AutoCar.

Pro zájemce o sportovní plug-in hybrid nabídne osmá generace Golfu motorizaci GTE, která je osazena 1.4 litrovým motorem TSI v kombinaci s elektromotorem. Systémový výkon by měl dosahovat 180 kW a točivý moment až 400 Nm. Podle Rabeho se navíc nové GTE podařilo naladit tak, že se v oblasti dynamiky i ovladatelnosti výrazně přibližuje GTI. „Domnívám se, že v budoucnu uvidíme určitý přechod (řidičů) od GTI k GTE,“ dodal Rabe.

Na otázku další budoucnosti hot hatchů odpověděl Rabe následovně: „Díky elektrifikaci se nám otevírají další možnosti pro kompaktní sportovní vozy. Spouštíme novou rodinu (elektrických vozů) ID, ve které jistě uvidíme i sportovní verzi, ale trochu odlišným způsobem. Věřím však, že ještě dlouhou dobu budeme mít spalovací motory vedle elektromobilů a hybridů. Takže hot hatche budou pokračovat.

Ondřej Mára
Diskuze (18)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
29. 2. 2020 22:01
Re: Elektrifikace
Wtf, z čeho ven? kdy z toho začala být debata o mně, nebo povolených otázkách? Do diskuse o hh jsi hodil linky na random výkonnější hybridy a já se tě zeptal, jestli jsi jel hh. Místo odpovědi ano/ne a popř. upřesnění, že ses nesnažil srovnávat, jsi zde probral zvýhodnění dieselů, OECD, mou zkušenost s hybridy, jak moc tě žerou mé otázky a kdoví co ještě.

GT86 je fajn, ale dát 800 za dvoudveřové kupé se spartánským interiérem a vysokootáčkovým motorem je luxus, který si může dovolit málokdo. Moderní hh je zkrátka směřován jinam.
Avatar - Hammunasakra
29. 2. 2020 21:24
Re: Elektrifikace
Takhle z toho ven? :-)

No viz já za a)
Hele tahle https://www.auto.cz/diskuse/74088/1?… tvoje otázka má 1) smysl? 2) je povolená?

A to za c) to prostě nechápu = ale chápu že to nejde vysvětlit. Pro jistotu se zeptám = furt nevěříš?

Na ostatní kašlu = místo GTI radši https://www.garaz.cz/…ic-koni-21002610 to místní zjednodušování do stejnýho elektřina, běžný auto i sportovní verze = je sice levnější řešení ale..
Avatar - twistedTSD
29. 2. 2020 21:16
Re: Elektrifikace
Vskutku přínosná debata, ale vrátil bych se ke GTI, nebo ji ukončil.
Avatar - Hammunasakra
29. 2. 2020 21:01
Re: Elektrifikace
Takže zase hlavně nic neříct = a pokusit se mou otázku neoriginálně jen otočit

a) a CO má společnýho název a reakce na něčí příspěvek? Popravdě když se řeč stočí na závěsy kol nebo pneumatiky = tak je to opět NAŠE věc
Jak máme my NEpoužívat vulgarity a ty sou taky okamžitě důsledně típnutý = to je asi jediný omezení = chceš říct že nenajdu příspěvek kdy si se odchýlil od tématu?

b) myslíš že to je sisyfofská práce teda boj proti větrnejm mlýnum = s podobnou účinností? Nojo já vim ;-\ :-!
Prostě si nemůžu pomoct = mám chorobu UVÁDĚT VĚCI NA PRAVOU MÍRU = prostě je mi blízký https://manipulatori.cz/ uvádět věci na pravou míru ;-)

c) já se teda po OECD a ČT24 atp. se sakra DIVIM
navíc když furt dokola nejen dávám odkazy ale píšu ať si každej popírač vygooglí SÁM :-)

e) no aspoň že tak = máš plus za pravdivej příspěvek :-)

f) já vím = je to VŠUDE STEJNÝ = v tomhle je fuk jestli to je hifi, český novinky nebo ACZ
Nám z toho už před lety vyšlo jediný = ZRUŠIT :*)
Avatar - twistedTSD
29. 2. 2020 20:55
Re: Elektrifikace
a) přečti si název článku.
b) čeho kromě znepřehlednění diskusí tím spamováním dosáhneš?
c) nedivím se.
d) "Hele dotaz trochu mimo: CO lidi tvýho typu na mě TAK rozvášňuje?" "CO ve vás vyvolává.. no takhle blbý otázky?" "Jak chlape vymyslíš tak blbej dotaz?"
e) ne, nevím o tom.
f) nevím, ale tady jsou celkem rozumné.