Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf koncept GTI

Ladislav Čermák
Diskuze (33)
Vedle novotou zářících pětkových Golfů se na firemním stánku našlo místo i pro nové GTI, zatím pouze v podobě konceptu, ačkoliv již nyní je jasné, že definitivní podoba se veřejnosti představí příští rok v Paříži.

Vedle novotou zářících pětkových Golfů se na firemním stánku našlo místo i pro nové GTI, zatím pouze v podobě konceptu, ačkoliv již nyní je jasné, že definitivní podoba se veřejnosti představí příští rok v Paříži. Podoba novinky stejně jako v předchozích čtyřech případech vychází ze základního třídveřového hatchbacku. I nyní jsou optické retuše jen decentní, nechávající prostor k dalšímu dotažení v případných ještě ostřejších, víceválcových verzích, jako dříve VR6 a R32. Tak se GTIčko odlišuje jen snížením světlé výšky, ušlechtilými 18“ lehkými koly a aerodynamickým kitem, zahrnujícím restylizovanou masku a přední spoiler, protažené do stylizovaného „V“ á la Concept R, prahové nástavce, optimalizovaný zadní nárazník a decentní „lízátko“ nad zadním oknem.

Obytný prostor je laděný do černa, vyzdobený leštěným hliníkem a kůží. Standardní sedačky jsou nahrazeny sportovními skořepinami s integrovanými opěrkami hlavy se znakem GTI. Tříramenný volant s kovově-koženou povrchovou úpravou odkazuje na legendární první GTI z roku 1976 a ve svislém paprsku má také logo. Dalším poznávacím znakem je změněná grafika přístrojové desky, kde červené pole otáčkoměru začíná na příjemných 7.000 otáček.

Motorizaci obstarává zcela nový přeplňovaný čtyřválec FSI zatím nezveřejněného objemu s výkonem 147 kW (200 k), s největší pravděpodobností se bude jednat o dvoulitr. Skromné firemní materiály prozrazují montáž sekvenční převodovky DSG, nového elektromechanického řízení, ESP, zesílené brzdové soustavy s červeně lakovanými třmeny a modifikovaného výfuku s dvěma koncovkami.

Podrobnou reportáž z franfurtského autosalonu uveřejníme po skončení autosalonu v příloze, kde již nyní naleznete přehled očekávaných novinek a praktické informace týkající se návštěvy autosalonu

Plakáty v rozlišeních 800x600, 1024x768 a 1280x1024 naleznete zde

Ladislav Čermák
Diskuze (33)