Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW jedná o odkoupení podílu v automobilce GAZ. Bude to nová levná značka koncernu?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Německý koncern spolupracuje s ruskou automobilkou od roku 2011 a v létě letošního roku došlo k prodloužení partnerství. Podle nejnovějších informací má Volkswagen Group jednat o koupi podílu v GAZ Group.

Koncern Volkswagen Group spolupracuje se společností GAZ Group na výrobě vozů značek Volkswagen a Škoda pro ruský trh. Podle dohody podepsané v létě letošního roku má rusko-německá spolupráce trvat minimálně do roku 2025.

Volkswagen má podle této dohody značce GAZ poskytne čtyřválce 2.0 TDI, jejichž dodávky mají začít v roce 2019 a počítá se s dodáním 200.000 agregátů v průběhu pěti let. Vznětové motory jsou určeny pro lehké užitkové modely GAZelle NEXT.

Německý koncern Volkswagen Group má nyní údajně jednat o odkoupení podílů v ruském výrobci lehkých užitkových vozidel značky GAZ. Za touto informací stojí agentura Reuters, která uvedla, že jí potvrdilo pět různých zdrojů a ty mají být s celou situací obeznámeny.

Bližší informace k údajným jednáním o prodeji podílu k dispozici nejsou a jeden ze zdrojů uvedl, že rozhodnutí o velikosti podílu ještě nebylo učiněno.

Automobilka GAZ je v současnosti součástí skupiny Basic Element a jejich zástupci se ke zprávě agentury Reuters nechtějí vyjadřovat, zatímco mluvčí německého koncernu Volkswagen Group uvedl, že spekulace nekomentuje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)

Doporučujeme

Super takže vw se chystá zku**it další automobilku.
Tleskám... 👏👏
7. 12. 2017 20:16
Re: Sankce...
Kopa západných firiem má pobočky v Rusku a škodovky sa Nižnom Novgorode montovali už dávno pred sankciami: Myslím, že VW má závod aj v Kaluge
7. 12. 2017 20:14
Re: dalsi
V Rusku sú tie emisné normy trošku iné ako v "eurosojuze"
7. 12. 2017 20:12
Re: Sankce...
V roku 2014
Avatar - Joky
6. 12. 2017 08:42
Re: dalsi
ona ještě není zkur/ vena.....o to se postarají až Emisní specialisti a leváci v jedné osobě..