Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW plánuje dvě SUV menší než Tiguan

David Bureš
Diskuze (20)
Jedno z chystaných SUV by mělo být odvozeno od Upu!, druhé od Pola.

Volkswagen chystá dvě nová SUV, která budou menší než Tiguan, současné nejmenší SUV této značky. Automobilka chce uspokojit rostoucí zájem o tento druh vozidel. Zprávu jako první zveřejnil přední německý ekonomický deník Handelsblatt.

Subkompaktní SUV postavené na základech malého VW Up! je podle některých zdrojů z automobilky už jisté. Mluvčí značky pouze uvedl, že SUV jsou pro VW velice zajímavým druhem aut a že nová modulární platforma umožňuje snadno rozšířit paletu nabízených modelů.

Automobilka už dala najevo, že SUV odvozené od Upu! je jednou z možností, jak modelovou nabídku rozšířit. Volkswagen již na základech svého nejmenšího auta postavil koncept Cross Up!, pětidveřovou variantu Upu! s terénním vzhledem. Od něj byly odvozeny novější studie X Up! a Winter Up!. Zcela specifickou karoserii měl koncept Buggy Up!.

Cena tohoto malého SUV by se podle deníku Handelsblatt měla pohybovat pod hranicí 20 tisíc eur (500 tisíc korun). Ceny VW Tiguan na německém trhu začínají na částce 24.175 eur.

Volkswagen v minulých letech chystal malé SUV, které by bylo postavené na základech nástupce Suzuki SX4. Poté, co se Suzuki a Volkswagen loni rozhádaly, však byl tento projekt ukončen. Místo toho tak německá automobilka postaví malé SUV na základech Pola.

Nabídka malých crossoverů se pomalu rozšiřuje. Nissan úspěšně prodává extravagantní Juke, Opel už ukázal malé SUV Mokka, postavené na základech Corsy. Prodej tohoto Opelu má začít na konci roku, ročně chce automobilka prodat až 50 tisíc exemplářů Mokky.

Do segmentu malých SUV míří také Peugeot. Podobu chystaného crossoveru postaveného na základech 208 automobilka letos naznačila studií Urban Crossover. Automobil se bude prodávat pod označením 2008.

David Bureš
Diskuze (20)
10. 5. 2012 06:42
Re: Smyslem malého SUV
Jimny je pravý offroad, takže žádný problém. Duster, už kvůli ceně, si taky na nic nehraje, dovedu si ho představit jako jako víceméně užitkové vozidlo na samotě, a pravděpodobně nikdo si ho nikdo nekoupí jako masírku. A to SX4/Sedici je spíše hatchback s 4x4.
Ale ty ostatní jakoby navoněné, příkladem Sportage, Q3, a další, to jsou právě ty, co si na něco hrají, a pokouší se vyrovnat těm obludám Q7, atp. Hodně často navíc s předním pohonem, takže jsou nesmyslem do města.
Avatar - Jurrisek
10. 5. 2012 06:01
Re: SUV?
Já to chápu, ale tento nový paskvil bude SUV připomínat jen oplastováním. Jinak užitkový vůz je pro mě ten do kterého naložíte alespoň bágle na víkend na chatě a většího psa a to s pitigem ani s upem není moc reálná myšlenka, jedině byste měl čivavu a narval ji do přihrádky :-)
Avatar - white label
9. 5. 2012 19:54
Re: SUV?
Žádné SUV přece logicky není primárně o "sportování" za volantem, je to "sportovně-užitkové" vozidlo, tedy "sportovní" je jen na poměry užitkových vozidel a to ještě většinou spíš svou image...
[odkaz]
Avatar - white label
9. 5. 2012 19:44
Re: SUV?
Přesně tak, stačí se podobně podívat např. na dlouhodobý trend horských kol, kdy většina z nich nakonec stejně jezdí nesmysluplně jen po asfaltu...
Avatar - PeterLuk
9. 5. 2012 19:18
Re: Smyslem malého SUV
Mne sa z tejto novej triedy malých SUV/crossoverov (SX4, Mokka, Yeti, 2008...)
najviac páči asi nový Ford EcoSport. S tým rezervným kolesom na zadku, veľkou svetlou výškou a velkou tlamou vyzerá výborne. :yes: :-)

ALe ani Jimmny nevyzerá zle. Posledný malý Jeep, pozeral som si ho a na to, že sa vyrába 14 rokov veru nevyzerá zle. :yes: ;-)