Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Slovakia by mohl vyrábět první elektrické auto koncernu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Elektrické auto by mělo na trh přijít v roce 2013.

Bratislavský závod Volkswagenu by mohl vyrábět první elektrické vozidlo německé automobilky. Koncern zatím o umístění produkce auta, které by mělo na trh přijít v roce 2013, definitivně nerozhodl. Napsal to dnes slovenský deník Hospodárske noviny.

Nové vozidlo s názvem E-Up! by mělo vycházet z modelu Up!, který se letos začne vyrábět ve slovenské továrně. "To, že se zde už vyrábějí Upy!, že je zde potřebná technologie, dává logiku, aby sem E-Upy! přišly. Na druhé straně musíme brát v úvahu také to, jaké množství aut by se zde vyrábělo, a rovněž podstatné je, jakou podporu bychom pro elektrická auta mohli očekávat ze strany slovenské vlády," uvedl pro list šéf výroby Volkswagenu Michael Macht. Případná podpora by se podle něj neměla týkat pouze spotřebitelů, ale také výrobců, a to například ve formě daňových úlev.

Volkswagen se na Slovensku zaměřuje hlavně na montáž luxusnějších sportovně-užitkových vozidel (SUV) Volkswagen Touareg, Audi Q7 a Porsche Cayenne. Loni se v Bratislavě začal vyrábět první koncernový automobil s hybridním pohonem, který je vybaven spalovacím i elektrickým motorem (Touareg Hybrid).

Slovenská pobočka německé firmy zatím loňské výsledky nezveřejnila, představí je příští týden. Celý koncern minulý rok zečtyřnásobil provozní zisk na rekordních 7,1 miliardy eur (zhruba 173 miliard Kč).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Avatar - Plautus
12. 3. 2011 00:58
Re: Žobráci
Riadne si sa nasrdil >:D
Ale máš samozrejme pravdu :yes:
11. 3. 2011 18:52
Re: Nazor
Taky nazor!

To same muzeme pote rici o solarnich panelech a jinych aspektech prumyslu.

11. 3. 2011 18:48
Re: Žobráci
Tato technologie potrebuje dotaci rekneme prvich 7 let jez bude postupne snizovana az se vyrovna stare technologii... a lide si navyknou na tzv. vyhody takoveho vyrobku.

Jen je otazka zda prijde ci neprijde ten zlomovy bod kdy budou tyto technologie levnejsi... nebo se bude jednat jen o dalsi most k nejake jine podobne zpriznene technologie.

11. 3. 2011 18:08
Re: Žobráci
Výpalné ostane výpalným.
11. 3. 2011 16:12
Nazor
Muj nazor je, ze stat nema co podporovat vyrobu/prodej nejakych aut - a to jakychkoliv. Stejny nazor jsem mel i na srotovne. Jake auto si kdo koupi za sve penize je jeho rozhodnuti za jeho penize.

Verim, ze elektricka auta se brzy zacnou vyplacet i bez dotaci.