Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW ve Frankfurtu: Golf R, e-Golf a ještě jeden nový model

Diskuze (16)
Volkswagen si chystá na domácí autosalon ve Frankfurtu tři světové premiéry. Obří expozici zaplní celkem 53 aut.

Německý Volkswagen zveřejnil vizualizaci svého stánku pro nadcházející frankfurtský autosalon. Na nejvýznamnější domácí výstavě předvede tři světové premiéry a na ploše 8892 m2 celkem ukáže 53 aut. Stánek se již týden buduje, k jeho postavení je totiž potřeba 24 dní, zatímco samotný autosalon trvá jen 10 dní (pro veřejnost od 12. do 22. září).

Volkswagen se ve Frankfurtu zabydlí ve výstavní hale číslo 3. Stánek zabírá plochu o rozměrech 114 x 78 metrů, je tedy větší než fotbalové hřiště. Návštěvníky se bude snažit zaujmout 140 m2 svítících diodových ploch, 2350 světly (výkon 1,7 MW) nebo 6000 m2 skleněných ploch. Expozice bude rozdělena do tří tematických celků: e-mobility, 4Motion a WRC.

To hlavní jsou ale samozřejmě vystavená auta. Mezi 53 exempláři budou tři naprosté novinky – nový superhatchback Golf R, elektromobil e-Golf a ještě jeden nový model. Který to bude, to zatím Volkswagen tají. Že by nové Polo? Nebo nástupce Golfu Plus? Nechme se překvapit.

Diskuze (16)
Avatar - Dinar
23. 8. 2013 09:56
Re: A ostatní?
Werk znamená dílo, výrobek, werken dílny, v nářečí (jakém?) to znamená nic, v hovorové němčině se slovo werke používá pro továrnu, dílnu, cech, asi jako u nás slovo fabrika.
22. 8. 2013 22:33
Re: GÉ JAKO... GRANKFURT
Ge jako guwno? Co ty dokazes za sra.ky vyplodit. :no:
22. 8. 2013 22:30
Re: A ostatní?
Nechtel jsi spis napsat vergly? Werky netusim, co je. ;-) V nareci jsou to zelezarny, ale tos asi nemyslel.
22. 8. 2013 20:16
Re: GÉ JAKO... GRANKFURT
Všechno to začalo tím, že Golfu se v odborných, koneckonců i v poučených laických kruzích říká GURU. Původní slogan tedy zněl: Golf, Gé Golf, Gé jako... GURU. Tohle je poměrně známý slogan a prakticky každý, kdo píše na zdejších diskusích déle jak dva roky jej umí nazpamět i v bezvědomí. Osobně vím o dvou kolezích, jimž tento slogan zdobí pravé rameno. Tetování, jasně.

Dalším zajímavým impulsem byl nájezd páté generace Golfu, neboť v den premiéry, byly cedule v městě Wolfsburg dočasně pozměněny na: GOLFSBURG. Tehdy šlo o událost celoevropského dosahu. Jako nápad to bylo jedinečné. Raději však v této souvislosti nedomýšlejme, jaké a čím nahradit první písmeno v případě Nošovic...

Nahoře asi nepůjde o celou Evropu, avšak své GRANKFURT sehraje i na zdejších diskusích. Ostatně je asi málo lidí, kteří by při návštěvě expozice VW na předmětném autosalonu neoněměli údivem a nadšením. No vezmi si třeba sebe...

Tolik tedy ke genezi "Gé, jako..." Nejde tedy o body, jde o... body ;-)

BRAVWO :yes: :-!
Avatar - white label
22. 8. 2013 18:22
Re: Ať je to GolfPlus
Jo, bude to zřejmě nový G+, a možná už i Golf RD s BiTDI, nebo alespoň nějaká oficiálnější info o něm.