Vyplatí se připojištění skel, když mám havarijní pojištění?

Prezentace klienta
Diskuze (7)
Většinou ano. Jsou pro to dva dobré důvody.

U mnoha havarijních pojistek je sjednána spoluúčast, což je částka, kterou hradíte ze svého, když máte nějakou pojistnou událost. Nejčastěji je to 5 tis. Kč. Pokud budete uplatňovat poškození skel z havarijního pojištění, moc se vám to nevyplatí. Výměna vás bude stát řekněme 10 tis. Kč, ale vy budete muset zaplatit 5 tis. Kč ze svého. Máte-li sjednané připojištění skel, spoluúčast z havarijního pojištění se neuplatňuje a vy dostanete od pojišťovny plnou částku.

Druhý důvod je ten, že každá nahlášená pojistná událost zvyšuje cenu vašeho havarijního pojištění do budoucnosti. Nemáte-li sjednané připojištění skel, bude se výměna skla hradit z havarijního pojištění, a tedy bude evidována jako pojistná událost, což nemusí, ale může ovlivnit negativně cenu vaší pojistky pro další rok. Máte-li však sjednané připojištění skel, nebude mít tato pojistná událost žádný vliv na cenu vaší havarijní pojistky.

Chcete-li se vyhnout nepříjemnému překvapení, praskne-li vám přední sklo, zkontrolujte si v prvé řadě svoji havarijní pojistku. Podívejte se, jakou máte sjednanou spoluúčast a zda máte sjednané připojištění skel. Pokud máte sjednanou vyšší spoluúčast a nemáte připojištění skel, počítejte s tím, že se vám hlášení rozbitého skla nemusí vyplatit nebo prostě jen dostanete méně, než s čím jste počítali.

Při sjednání havarijního pojištění si buď vyberte pojistku bez spoluúčasti, nebo zvolte vyšší spoluúčast a připojištění skel. V naprosté většině případů vás vyjde levněji vyšší spoluúčast a připojištění.

Připojištění skel pro běžná auta stojí od 700 do 1500 Kč za rok. Tyto ceny platí pro limit pojistného plnění 10 tis. Kč, nicméně u řady pojišťoven si můžete sjednat i limit vyšší.

Prezentace klienta
Diskuze (7)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
23. 10. 2019 00:09
pojištění
Já jsem si nedávno sjednával havarijní pojištění přes https://www.top-pojisteni.cz/…arijni-pojisteni a pojištění skel mám už zahrnuté rovnou v tom, tudíž další přípojištovaní řešít vůbec nemusím, takže jsem rád.
20. 10. 2017 09:44
Re: Z havarijního ne vždy dráž...
Tak já mám pojistku s 0% spoluúčastí v domovském servisu s přidaným limitem na odtah. Takže odkudkoliv z čr a i z okolních státu se mi vyplatí to nechat dotáhnout domů. Je to taková malá domů od servisu, ale proč ne?
19. 10. 2017 17:53
Re: Z havarijního ne vždy dráž...
má to takhle 1 zelená pojišťovna v ČR, teda spíše měla, dnes už se dají sehnat pouze 5% min. 5 000 Kč, sám mám taky 0% min. 2 000 Kč z důvodu toho, že bych musel mít pojistku na min. 15 000 Kč, ale spíš na 20 000 Kč a za to sklo bych platil cca 3 300 Kč/rok, takže jsem v plusu 1 300 Kč. Na starém autě jsem měnil sklo 1x/10 let ... a pokud člověk ví, tak ví jak to udělat, aby se na příští rok nezvýšila cena havarijní pojistky ...
Avatar - Beefcake
19. 10. 2017 16:31
Re: Z havarijního ne vždy dráž...
To je co za nezmysel, 0% a 2000 minimalne ?

Inak mam tiez 0% spolucast, bez bonusov, malusov - sklo a vsetko je v cene a zdrazelo o asi 50E vdaka Ficovej dani. Dakujeme pan priemer.
Avatar - Atomas
19. 10. 2017 13:06
Re: Pojištění autoskel
Panorama z autoskel nelze, řeší se vždy z HAV...