Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba McLarenu 720S skončila. Jak to vypadá s nástupcem?

Filip Melich
Diskuze (0)

Zástupci McLarenu potvrdili ukončení výroby modelu 720S. Artura ho nenahradí, tak jak to vypadá s nástupcem?

Superportovní McLaren 720S byl posledním zástupcem řady modelů, která odstartovala odhalením designu kupé MP4-12C (později přejmenováno na 12C) v roce 2009. Poslední jmenovaný model přitom byl vůbec prvním automobilem plně v režii automobilky McLaren. Model 720S byl odhalen na ženevském autosalonu v roce 2017, a jak se podařilo zjistit kolegům z Automotive News, jeho výroba byla ukončena v prosinci 2022.

Zákazníci aktuálně nemohou objednávat McLaren 720S ani 720S Spider, zatímco se výrobce snaží zlepšit kvalitu a dodávky svého prvního hybridního modelu Artura. Ten přitom nebude v nabídce značky plnit roli nástupce, přestože nabízí téměř stejný výkon, točivý moment a podobné dynamické schopnosti. Přestože výroba McLarenu 720S skončila, dobrou zprávou je, že se vůz má dočkat nástupce.

Video se připravuje ...

Nicholas Brown, šéf McLarenu pro Severní Ameriku, v rozhovoru s kolegy z Automotive News příchod nástupce naznačil. Nesdělil už, co bychom mohli od novinky očekávat, jen zmínil očekávání zákazníků. Ti podle něj předpokládají, že nástupce bude vylepšením modelu 720S, nikoliv od základu novým autem. Půjde tedy zřejmě o podobné řešení, jaké jsme viděli v případě změny modelu 12C na 650S.

Vzhledem k tomu, že na tom McLaren momentálně není po finanční stránce nejlépe a trápí ho doladění prvního hybridního modelu Artura, nemůžeme se podobnému kroku divit. Zákazníky značky navíc netrápí, že ještě nebyl příchod nástupce oficiálně potvrzen a už vůbec nebyly zveřejněny jeho parametry. Dle všeho si už chystanou novinku u prodejců rezervují, což způsobilo, že je v podstatě vyprodaná na téměř dva roky dopředu. Pokud byste si auto nyní objednali, dříve jak v roce 2024 ho určitě neuvidíte.

Video se připravuje ...

Zatím nevíme, kdy bychom se mohli dočkat představení nástupce modelu 720S nebo alespoň nějakých bližších informací. V McLarenu ale mají práce nad hlavu. Nejen s jeho přípravou a s řešením potíží spjatých s hybridem Artura, mluví se také o příchodu SUV a sportovního sedanu. McLaren navíc navázal spolupráci se společností Lockheed Martin, prý za účelem přípravy futuristických superaut. Nechme se tedy překvapit.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme