Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba MG se vrací do Longbridge

Michal Otruba
Diskuze (6)
Média, VIP osobnosti z Anglie i Číny, se sešli v továrně Longbridge (Anglie), aby slavnostně znovuspustili výrobu vozů se značkou MG na kapotě.

V britské továrně Longbridge se opět rozjela výroba! Ze znovu spuštěných výrobních linek opět sjíždí vozy se značkou MG na kapotě, které by do konce roku měly být k dostání na trzích ve Velké Británii a v Evropě. Zpočátku se bude jednat o jediný model MG TF, později dojde k rozšíření výroby.

Čestnými hosty této významné akce byli guvernér čínské provincie Jiangsu (sídlo majitele značky MG – Nanjing Automobile Corporation NAC) pan Liang Buo Hua a Mike Whitby, předseda městské rady Birminghamu.

Od roku 2005 se NAC věnovala v Číně a Británii vývoji vozů značky MG, které se od konce března vyrábějí v nově vybudované továrně v čínském Nanjingu. V továrně Longbridge zatím probíhaly úpravy pro nové spuštění výroby, kterého jsme se nyní dočkali.

Michal Otruba
Diskuze (6)
6. 6. 2007 17:40
No aspoň že tak...
MG is not dead, baby.... :o) Doufám, že Číňani budou investovat prašulky do vývoje a hlavně do bezpečnosti....
Avatar - da_b0mb
6. 6. 2007 13:03
Re: :(
Mam stejnej nazor,ale doufam,ze to treba zase nebude tak katastrofalni jak cekame...Diky bohu,ze vyroba zustala aspon na Ostrovech! Jeste at se vrati Rover ;-) s cinskym kapitalem,ale s britskym duchem...kez by