Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobce elektromobilů Tesla ve čtvrtletí poprvé prodal více než 200.000 aut

ČTK
Diskuze (41)

Americký výrobce elektromobilů Tesla ve druhém čtvrtletí dál zvyšoval odbyt, který posunul na další rekord. Automobilka podle svého dnešního sdělení dodala 201.250 vozidel, čímž překonala rekord z prvního čtvrtletí, kdy jich dodala 184.800.

Překonala také očekávání analytiků, přestože její generální ředitel Elon Musk varoval před nedostatkem čipů a surovin, které mohou mít negativní dopad na výrobu.

Je to poprvé, kdy odbyt Tesly překonal hranici 200.000 vozů. Analytici podle společnosti Refinitiv čekali, že firma dodá 200.258 aut. Ve srovnání s loňským druhým čtvrtletím, kdy prodej aut po celém světě negativně ovlivnila koronavirová pandemie, se prodej více než zdvojnásobil.

Celkový odbyt dražších vozů Model S a Model X se za duben až červen snížil na 1890 z 2020 kusů v předchozím čtvrtletí. Tento pokles ale vykompenzoval růst prodeje levnějších sedanů Model 3 a crossoverů Model Y, kterých Tesla prodala 199.360.

Celková výroba vzrostla ve druhém čtvrtletí proti předchozím třem měsícům o 14 procent na rekordních 206.241 vozů. Většinu tvořily vozy Model 3 a Model Y.

Tesla je nyní s velkým náskokem nejhodnotnější automobilovou společností na světě. Objem její produkce ale představuje pouhý zlomek ve srovnání s výrobou předních tradičních automobilek, jako je například německý koncern Volkswagen.

ČTK
Diskuze (41)

Doporučujeme

7. 7. 2021 12:34
Re: kvalita
Jestli zacnou vyrabet produkcni auta v druhem kvartalu 2022, bude to uspech.
7. 7. 2021 09:40
Re: Gratulace
Nejenže jsme si rovni, ale dokonce velké státy typu Německo či Francie se dobrovolně vzdali rovnosti hlasů a dobrovolně dali menším státům, jako jsme my, větší váhu hlasu (máme více europoslanců na počet obyvatel), aby nebyli dopředu obviňováni, že budou chtít vládnout EU svojí velikostí.
Že malé státy, jako jsme my, se nedokáží dohodnout s dalšími malými státy a protlačit tak více věcí, je bohužel už jen náš problém.
Co se týče mýšlení průměrného západoevropana, máte pravdu, pro ně jsme póvl, stejně jako pro nás jsou póvl Rumuni či Bulhaři... Takže si nemáme navzájem co vyčítat...
Avatar - Roman Horký
7. 7. 2021 07:41
Re: Gratulace
Jistě. Také jsem se tehdy divil, jak ochotně nás přijali. Jak by ne, užitečná banda otroků a spotřebitelů. A nějaká rovnost nebo skutečně propojení? Zapomeňte na dalších 1000 let. My jsme pro ně jen "ost". Tedy póvl, otroci a odbytiště. Dnes chudáky dokonce brzdime v jejich eko gender progressu. To byl krátký úvod do myšlení průměrného zapadoevropana.
7. 7. 2021 07:09
Re: Gratulace
Mimózní úředníci - koho tím myslíte? Evropská komise je tvořena předsedou, kterého vybírá Evropská rada (za nás Babiš), jednotlivé komisaře navrhují jednotlivé státy a celý ansámbl pak musí schválit Evropský parlament. Velmi se mi líbí analytické pane Robejška - podle něj byl v roce 1989 tzv. demokratický svět (západní Evropa) v ekonomické krizi (z nadvýroby) a tuhle krizi popošouplo o 30 let připojení tzv. postsovětského bloku k demokratickému světu. Teď už je to všude plné aut (a dalšího spotřebního zboží) a není kam dále výrobky (ve velkém) prodávat. Pamatuju se, jak jsem byl po 89 strašně překvapený, jak levná byla ojetá auta na západě. Teď to máme doma, ojetiny jsou dostupné pro všechny za pár kaček a nová auta se snaží výrobci nesmyslně naceňovat. Jediné co je může zachránit je výměna kompletního vozového parku za něco lepšího (teď zrovna prý více ekologického).