Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobce výfuků vymyslel zařízení, díky kterému elektromobil může znít jako auto s V12

Jan Zajíc
Diskuze (13)

I když dnes můžete koupit elektrické auto, které je hodně rychlé, ve srovnání s vozem se spalovacím motorem mu bude pořád něco chybět: zvuk. Řešení jednoho výrobce výfuků to má napravit.

Zařízení od Milltek Sport vypadá na první pohled trochu jako klasický tlumič výfuku, je to spíš ale reproduktor, který se namontuje na podvozek. Tento kovový generátor zvuku se následně propojí s příslušnou aplikací v chytrém telefonu.

Aplikace pak umožňuje výběr z mnoha různých zvuků, můžete zvolit V8, V10 nebo V12, ale v budoucnu se počítá i s rozšířením nabídky o různé "elektrické" a futuristické zvuky. Zajímavé také je, že aplikace ještě umí měnit konkrétní projev vybraného zvukového souboru - může být například hutnější nebo třeba "bublavější".

Výsledek by samozřejmě nezněl moc realisticky, kdyby zvuk nereagoval na chování vozu, takže Miltek Active Sound je napojen na "plyn" a zvuk se mění podle akcelerace. Jinými slovy, když zrychlujete, zařízení se projevuje jako motor hnaný do otáček.

Jak to celé funguje a zní, ukazuje video, v němž účinkuje upravená Tesla Model 3. Tak co myslíte? Nechali byste se Teslou se zvukem V12 ošálit? 

A ještě zbývá poznámka k ceně. Kit Milltek Active Sound by měl stát okolo 1200 liber, což je v přepočtu asi 36 tisíc korun.

https://youtu.be/xfSmAvQ8QYQ

Jan Zajíc
Diskuze (13)

Doporučujeme

4. 4. 2020 15:29
Re: Tragikomicke
Teba očividne niečo mrzí.
4. 4. 2020 15:16
Re: A k čemu
Predpokladám, že aj doma si kuchynského robota pre manželku z pochopiteľných dôvodov prerobil na dieselový pohon.
Rámusítko
To budou do elektromobilů rámusítka? To je blbost!
Avatar - Ada je zase tady
27. 3. 2020 14:31
Re: A k čemu
Abys nebyl před ostatními za idiota. Pochopitelně za předpokladu, že to umí i zvuk dieselu.
27. 3. 2020 11:55
Vyrobce vyfuku?
"...Výrobce výfuků vymyslel zařízení, díky kterému elektromobil může znít jako auto s V12..."

A ja som si smyslel, ze elektro-akusticky menic s pohyblivou cievkou (reproduktor) vymysleli pani Rice & Kellogg pred ~100 rokmi...