Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Apocalypse Hellfire je další šestikolová bestie do nepohody. Může mít přes 700 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Milovníci opulentních šestikolových terénních vozů mají v současnosti z čeho vybírat. Jen musejí počítat s tím, že je jejich hračka vyjde na dost peněz. O pozornost majetných zájemců se hlásí také značka Apocalypse.

Tahle americká společnost staví bestie se třemi nápravami na základě pick-upu Jeep Gladiator. V nabídce má několik modelů: Hellfire, Doomsday a Sinister 6. Jednotlivé verze se od sebe liší zejména provedením korby.

Úpravce také zájemcům nabízí výběr ze tří pohonných jednotek. Základní představuje dvěma turbodmychadly přeplňovaný třílitrový turbodiesel, zajímavější jsou však zbylé dva motory.

Jednu možnost totiž představuje benzinový osmiválec 6,2 l LS3 koncernu General Motors, který je znám ze sportovního Chevroletu Corvette. Jeho výkon dosahuje 373 kW. Pokud je to ale zájemcům málo, mohou sáhnout po kompresorem přeplňovaném osmiválci Hellcat, který se proslavil zejména ve voze Dodge Challenger.

A ten z objemu 6,2 litru dává 527 kW. Jak ovšem naznačuje jeden dokončený Hellfire na prodej, výrobce umí ještě trochu víc. V inzerátu je totiž zmínka o 559 kW.

Americký úpravce kromě výrazné modifikace vnějšku a techniky věnuje pozornost také interiéru, který může být vybaven opulentně vyhlížejícím koženým čalouněním.

Ceny vozů se jistě budou odvíjet od konkrétních požadavků ze strany zákazníků, v už zmíněném inzerátu u modelu Hellfire s nejvýkonnějším motorem Hellcat svítí číslo 199.990 dolarů, což je v přepočtu asi 4,4 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme