Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Will Smith má nové Audi RSQ e-tron, ale jen v animovaném filmu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Audi RSQ řídil Will Smith ve sci-fi Já, robot a nyní pro něj nebo přesněji pro postavu tajného agenta s jeho hlasem navrhla automobilka se čtyřmi kruhy ve znaku zcela nový vůz, který se představuje jako RSQ e-tron.

Špióni v převleku je český název nové animované akční komedie, kterou Twentieth Century Fox Film Corporation uvede do kin v září roku 2019, ale již nyní prostřednictvím prvního traileru odhaluje hlavní postavu a některé z jejích rekvizit.

Hlavní hvězdou filmu má být špičkový tajný agent Lance Sterling, jemuž svůj hlas propůjčil Will Smith. Právě tento agent pak má mít k dispozici supersportovní kupé RSQ e-tron, které přímo pro film vytvořila automobilka Audi.

Za ostrými hranami RSQ e-tron se, jak již napovídá jeho název, ukrývá čistě elektrický pohon a Lance Sterling se má vedle nadprůměrných dynamických schopností a řady funkcí tradičních pro vozy tajných agentů spolehnout i na plně autonomní systém řízení s umělou inteligencí.

Audi RSQ e-tron může sice dnes vyvolávat dojem, že je pouze snem několika designérů, spolupracujících na přípravě nového animovaného filmu, ale ve skutečnosti se může jednat o vizi nepříliš vzdálené budoucnosti a to například v oblasti designu.

Futuristické kupé v podstatě rozvíjí současný designový jazyk značky Audi a do jisté míry jej lze vnímat například jako další evoluci tvarů letošního konceptu Audi PB18 e-tron nebo rovnou náznak podoby čistě elektřinou poháněného nástupce aktuálního Audi R8, jehož se máme podle neoficiálních informací dočkat kolem roku 2022.

Audi ostatně již minimálně jednou podobný scénář použilo a byl u toho tehdy i Will Smith. V roce 2004 jako detektiv Del Spooner řídil kupé Audi RSQ, které bylo navrženo pro sci-fi Já, robot. To do jisté míry navazovalo na koncept Le Mans Quattro z roku 2003 a spolu s ním naznačilo podobu první generace Audi R8.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - JirkaV8
2. 11. 2018 15:58
kdo to je?
Co ma Will nebo Brozova ci jina dulezita dulezitost je celkem jedno. Podstatne je, co mame nebo muzeme mit my.