Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z Ústí nad Labem do Drážďan nově po dálnici

Jan Cacek
Diskuze (61)
Od Vánoc zlepší spojení severních Čech s Německem nový úsek dálnice D8 o délce 23,4 km, který ulehčí známému Dubí.

V týdnu před Vánocemi bude zprovozněna trasa z Ústí nad Labem k česko-německé státní hranici, dlouhá 23,4 kilometru Z Ústí nad Labem do Drážďan tedy budou moci řidiči od konce roku jezdit po dálnici. Ulehčit by se mělo například obyvatelům nechvalně známého Dubí. Naopak kvůli chybějícímu úseku dálnice D8 přes České středohoří se dopravního kolapsu obávají lidé z obcí mezi Lovosicemi a Ústím.

Součástí nového úseku jsou dva tunely, přičemž delší z nich se stane s délkou 2 km nejdelším tunelem v ČR. V tunelech se nyní zkouší bezpečnostní prvky, jako je ovládání ventilace či indikace kouře. Připravuje se také řídící centrum, které bude v Řehlovicích na Ústecku.

Chybějící sedmnáctikilometrový úsek dálnice D8 přes České středohoří by se podle Ředitelství silnic a dálnic mohl začít stavět příští rok. Celou dálnici od česko-německých hranic až do Prahy by řidiči mohli využívat od roku 2010. Náhradní trasa přes České středohoří povede směrem k hranicím přes silnici I/8 z Lovosic na Teplice.

Jan Cacek
Diskuze (61)
Avatar - donlabuznik
16. 9. 2019 23:09
parkování v Drážďanech
Před nedávnem jsme se s manželkou poprvé vydali přes tuto novou dálnici na nákupy do Drážďan a cesta byla opravdu bez problémová. O dost horší však bylo parkování, které je obzvlášť v centru celkem katastrofa. Naštěstí jsem si na https://jacestovatel.cz/…ani-v-drazdanech načetl pár tipů, kde v Drážďanech zaparkovat, a tak jsem nakonec zvládl i tuto výzvu.
27. 10. 2006 17:51
Re: Dálnice v ČR
Škoda, chtěl jsem se nechat příjemně překvapit ;-\ No jo, holt budu muset i nadále jezdit přes Mnichov. Sice je to delší, ale jet přes Budějovice a Dvořiště, to je fakt hororrrrrrr :no: 8-s
Avatar - Ricardo
25. 10. 2006 16:48
Re: odpoved
Myslí mléko, strdí a pratoce Čecha na tom erotickém kopečku ;-) >:D
25. 10. 2006 16:47
Re: odpoved
>:D
Avatar - Ricardo
25. 10. 2006 16:23
Re: odpoved
Rád si v takových souvislostech vzpomenu na reportáž tv Nova "přestavbě letiště v Roudinici brání sysel" >:D