Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Žena z Británie 110krát opakovala zkoušky v autoškole

Jan Mička
Diskuze (3)
Získání řidičského oprávnění může někomu dělat velké problémy. Jistou ženu z Velké Británie však netrumfne snad nikdo.

Osmadvacetiletá Britka to skutečně neměla jednoduché. Zatímco někteří získají řidičský průkaz maximálně na druhý až třetí pokus,ona skládala teoretickou část stokrát. Je toho ale více, čím by se Británie neměla chlubit. Napoprvé zde totiž zkouškami projde jen zhruba každý druhý žadatel.

Vysokým počtem opakování teoretických zkoušek si studentka udělala nejen velkou ostudu, ale rovněž přišla o hromadu peněz. Zatímco u nás zaplatíte za opakování teoretické části okolo 200 Kč, ve Velké Británii si účtují 31 liber. Celkově tak žena za zkoušky zaplatila 3.410 liber, což je v přepočtu necelých 103.000 Kč. Napadá nás alespoň tisíc věcí, za které bychom takovou sumu utratili raději.

Studentka sice dosud měla velkou smůlu, ve Velké Británii se však takových případů najde více. Jedním z nich je i nešťastník z města Peterborough ve východní Anglii, který řidičské zkoušky skládal čtyřiaosmdesátkrát. Je to sice méně pokusů, ale i tak se nabízí otázka, zda má takový člověk k řízení nějaké předpoklady.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - PTS
12. 8. 2013 20:17
Re: Na hlavu
Proč by jí opakování zakázali, když jim namastila kapsy? >:D Dneska daj řidičák každému volovi, tak proč né jí? Já bych byl pro zpřísnění testů a maximálně tři opakování :-!
12. 8. 2013 18:32
Na hlavu
v tomto pripade nie je iba ta zenska, co sa nedokaze naucit vyhlasku, ale aj ti dotycni, co jej to dovolia tolko krat opakovat.
Nic nez postrach ciest z nej byt nemoze.
Avatar - PTS
12. 8. 2013 17:24
Sponzor pro úřady
Myslím, že ta žena těžko tu teorii zapomene, pravděpodobně ji bude znát lépe, než kdokoli jinej >:-[]