Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2019: Mole Contruzione Artigianale Almas oživuje zlaté časy sportovních vozů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ženevský autosalon je proslulý premiérami designérských studií a kreací malosériových výrobců. Letošní ročník nemá být v tomto ohledu jiný a mezi výjimečné skvosty se má zařadit i Mole Contruzione Artigianale Almas z Turína.

Značka Mole, za níž stojí turínský designér UmBerto Palermo se svou společností UP-Design, na sebe v minulosti upozornila několika zajímavými designérskými studiemi a přestavbami karoserií vozů značek Tesla, Fiat a Alfa Romeo.

Právě zástupce posledně jmenované značky v podobě kupé 4C se stal základem pro Mole Costruzione Artigianale 001, které v létě loňského roku rozčeřilo stojaté vody v oblasti sportovních vozů.

Ženevský autosalon se má letos stát místem světové premiéry pro navazující Mole Contruzione Artigianale Almas, jehož první snímky UP-Design zveřejnil bez bližších informací o jeho konstrukci a technice.

První snímky dvoumístného vozu především díky sklonu čelního skla a tvaru bočních oken vyvolávají dojem, že tentokrát základ posloužila Alfa Romeo 4C Spider. Slavnou italskou značku, resp. jeden z jejích neslavnějších modelů, jímž je kupé Montreal z první poloviny sedmdesátých let, připomíná novinka i „průduchy“ na dveřích.

Podle neoficiálních informací má k pohonu Mole Contruzione Artigianale Almas sloužit před zadní nápravou uložený vidlicový osmiválec o objemu 3,0 l s nejvyšším výkonem kolem 180 kW (245 k) a točivým momentem 260 N.m. Některé zdroje ovšem zmiňují použití elektromotoru a palivových článků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
3. 3. 2019 10:46
A nepřipadají vám ty technické údaje
nepravděpodobné.