Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor na veletrhu Země živitelka

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Zetor na letošním 41. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka představil řadu svých modelů v čele s novinkou Forterra HD, která zde získala významné ocenění.

Expozice tradiční české značky Zetor nechyběla na žádném z dosud pořádaných ročníků mezinárodní výstavy Země živitelka. Ten letošní na výstavišti v Českých Budějovicích probíhal od 28. srpna do 2. září a brněnský výrobce traktorů vystavoval své produkty v pavilonu T1.

Hlavní hvězdou značky Zetor se v Českých Budějovicích stal model Forterra HD, který je nejvýkonnějším a zároveň nejnovějším přírůstkem do portfolia tradičního výrobce traktorů.

Mezi technické novinky Zetoru Forterra HD patří např. odpružená přední náprava nebo širší rozvor kol, který přispívá k dalšímu zlepšení stability traktoru. U motoru se jedná například o upravenou hlavu válců se čtyřventilovou technikou.

Zetor na Zemi živitelce vystavoval rovněž nový čelní nakladač z modelové řady Zetor Systém, který je dodáván švédskou společností Ålö AB. Ta je jedním z předních světových výrobců čelních nakladačů, s jejichž vývojem a výrobou začala ve druhé polovině čtyřicátých let dvacátého století.

Expozice značky Zetor na Zemi živitelce zahrnovala i řadu dalších modelů, například Proximu Power 100, Zetor Major 80 nebo Forterru HSX 130. Právě modelová řada Zetor Forterra HSX si v roce 2012 odvezla z Českých Budějovic ocenění Zlatý klas s kytičkou pro nejlepší vybrané exponáty splňující navíc i náročná ekologická kritéria.

Letos byla do soutěže přihlášena nová modelová řada Forterra HD, která získala ocenění Zlatý klas a přidala k ceně Zlatý kosák ze 41. ročníku mezinárodní zemědělské a potravinářské výstavy Agrokomplex 2014 pořádané v srpnu ve slovenské Nitře.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Avatar - syselpolni
4. 9. 2014 09:37
Re: zetor
Ono je to pravděpodobně trochu jinak - ten "traktor" to má v dokladech z jiného důvodu a tím jsou dotace a daně (výhoda na straně zemědělského stroje). Přepravní kapacita je často prioritou, tak se začaly vymýšlet podobné nesmysly jak ji "výhodně" zvýšit.
Avatar - Barrichello
4. 9. 2014 09:15
Re: zetor
Malý traktory se kuují na soukromé farmy, na údržbu parků a menších lesů atd.

Na orání lánů si nikdo nekoupí 70 HP traktor >:D
Avatar - Barrichello
4. 9. 2014 09:12
Re: zetor
malej traktor udělá méně práce.....

pro velké agropodniky nebo pro firmy co techniku mezi sebou sdílá hodně nepraktický, asi proto všichni kupují amerikcou techniku (john deere) a původem americkou techniiku Case(International harvester) a New Holland (Ford Tractors).
Avatar - Ja Prvni 123
4. 9. 2014 07:39
Porad jsem fanda Majora
Ale jo, je to hezky, ale porad nejvic tleskam Majorovi. Nesmrtelnej, bez elektroniky, a pritom docela "obyvatelnej".
Ale pripoustim, ze jsou firmy, co potrebuji i neco vetsiho.
A navic - s Majorem fak silnici nerozlames, ma to 77 koni! ;-)
Avatar - JDM
3. 9. 2014 20:50
Re: zetor
a kudy by ty traktory jezdili kdyby si je vyhnal ze silnice? >:D možná by je mohli na to pole převážet vrtulníkem ne? >:D ale chápu to , nedávno pár týdnů nazpět kolem baráku projela kolona 3 kombajnů někdy v 1 ráno a bylo to jako zemětřesení :)