Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Známe datum premiéry elektrického tahače Tesly! Prý je neuvěřitelný

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Šéf americké automobilky Elon Musk na Twitteru potvrdil datum debutu Tesly Semi a přidal i své bezprostřední dojmy.

O semi trucku Tesly se hovoří již delší dobu, s datem oficiální premiéry byl ale výkonný ředitel Elon Musk opatrný. Prozradil jej až nyní, jak jinak než na Twitteru. Debut se uskuteční 26. října v kalifornském Hawthorne v prostorách SpaceX.

„Vyplatí se vidět tuhle bestii osobně. Je neuvěřitelná,“ napsal Musk na svůj profil a dodal, že kromě samotného odhalení dostane hrstka vyvolených příležitost se poprvé svézt.

Elektrický tahač nemá za cíl vstup do dálniční dopravy. Soustředit se chce zejména na regionální přepravu v horizontu 150 až 300 kilometrů, která v USA tvoří zhruba 30 % nákladních cest. Proto se očekává dojezd na jedno nabití mezi 300 a 500 km. Stejnou informaci prý od Tesly dostal i Scott Perry, jehož společnost má o tahač zájem.

Již dříve Musk odhalil siluetu tahače a v srpnu se objevila informace, že Tesla jej hodlá testovat v Nevadě a Kalifornii. Období sériové produkce a vstup na zámořské trhy zatím zůstávají tajemstvím.

V horizontu příštích let to ale nemusí být jediná novinka značky. Chystá se crossover Model Y, jehož základem bude Model 3. Dále se hovoří o minibusu a pick-upu, který v portfoliu automobilky nesmí vzhledem k popularitě v USA chybět. Přijet by měl na přelomu let 2018 a 2019.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
16. 9. 2017 08:10
Re: je neuveritelny
Presne, takže urobí jednu jazdu tam a späť a skončil. :-))). Skôr by som to videl na podstatne kratšie trasy s x vykladkami, kde v podstate ide malo, veľa stojí :-).
Mam radost
Mam radost, Teslu mam rad a 26. Rijna mam narozkeniny...
Avatar - _Karel_
15. 9. 2017 18:59
Re: je neuveritelny
Mě tedy přijde z článku zřejmé, že cílí na USA trh, a "Soustředit se chce zejména na regionální přepravu v horizontu 150 až 300 kilometrů, která v USA tvoří zhruba 30 % nákladních cest". Pokud by to měl být nesmysl, nikdo si to nekoupí. Samozřejmě je možné, že Musk je naprostý,totální podnikatelský im.becil, který nedokázal odhadnout poptávku po takovém autě a vložil zbůhdarma obrovské sumy do vývoje něčeho zcela neuplatnitelného. Ale nepřijde mi to moc pravděpodobné.
Avatar - WinDiesel
15. 9. 2017 18:50
Re: je neuveritelny
vždyť je ten čiročirý marketing ........... aby se o Tesle hovořilo a aby se zapomnělo na řadu 3 ................... 4 tuny baterek se budou opravdu nabíjet těžko a dlouho, je to nesmysl na n-tou
15. 9. 2017 17:06
je neuveritelny
to asi je, pretoze tahac ktory prejde na 1nabitie otaznych 300-500km je v podstate k nicomu. minimalne v europe si neviem celkom predstavit kde to nabijat, pretoze do nakupneho centra s podzemnou garazou to asi nedostanem, a tie tesla superchargery na slovensku budu asi tiez problem. neviem si predstavit tam zaparkovat tahac a este ako dlho by tam stal...a na dopravu do 150km je mi taky tahac uplne k nicomu.