Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zpěvák Justin Bieber se pochlubil jedinečně upraveným Rolls-Roycem. Líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (47)

Že má známý kanadský zpěvák Justin Bieber slabost pro nápadná auta, možná víte, a to ani nemusíte být jeho fanoušky. Co říkáte na jeho nejnovější přírůstek do garáže?

Tím je Rolls-Royce Wraith, ovšem ne jen tak ledajaký. Velké luxusní kupé si vzal do parády známý americký úpravce West Coast Customs. A jeho tým se na něm vyřádil.

Výsledkem je neobvykle vyhlížející stroj, který připomíná koncept Rolls-Royce 103EX (někdy také označovaný jako Vision Next 100) z roku 2016. Inspirace je více než zřejmá.

Bieberův Wraith ovšem pochopitelně nejde tak daleko jako designová studie, kterou chtěl tradiční britský výrobce naznačit, jak bude vypadat budoucnost značky.

Zpěvákův vůz například díky základu v modelu Wraith má obvyklejší proporce a "plnější" karoserii. Koncept 103EX pak kromě různých menších detailů připomíná hlavně zakrytými koly. Okolo těch předních by přitom mělo být dostatek prostoru, aby se mohla normálně natáčet. Boky vozu kvůli tomu musely být výrazně rozšířeny.

Nejasnosti zatím panují okolo pohonu. Objevují se informace, že Bieberův Wraith přišel o dvěma turbodmychadly přeplňovaný dvanáctiválec o objemu 6,6 litru a že místo něj se pod unikátní karoserií ukrývá elektrická soustava.

Elektrický pohon ostatně má i koncept 130EX. Dva výfuky na zádi, pokud nejsou falešné, však naznačují, že zpěvákův Rolls nadále spoléhá na fosilní palivo. 

Zbývá dodat, že Bieberův Wraith by měl být jediným svého druhu na světě. A že byl hodně drahý, zpěváka unikátní stroj údajně vyšel na více než milion dolarů, což je v přepočtu asi 21,5 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (47)

Doporučujeme

Avatar - Jerry.Gunman
5. 2. 2021 18:07
Re: jak je vidět
Zbytečně to komplikuješ.
nemusíš být kuchař, abys poznal, že jídlo je připálené a přesolené
nemusíš být truhlář, abys zjistil že se na té židli blbě sedí
nemusíš mít hudební vzdělání, abys poznal, že sousedovic Michal není žádnej Paganini a že na ty skřipky fidlá skutečně příšerně
nemusíš být architekt, abys uhodl, že podnikatelské baroko JE ošklivé a přeplávané a vyzývavě řvavé
nemusíš být designér, abys poznal, že beibroův ... výtvor nebo třeba tohleto https://www.garaz.cz/…lladium-21005585#… jsou auta, ze kterých trčí nadbytek peněz a nedostatek vkusu
5. 2. 2021 17:20
Re: Komu ako
je to električka
5. 2. 2021 17:20
Re: úhel pohledu
Je to prostě design v brutálně futuristickém stylu. Nemám s tím problém, především pokud je v tom elektromotor. Spalovák by k tomu nešel...
5. 2. 2021 12:06
úhel pohledu
Kdyby tohle bylo vytvořeno pro natáčení nějakého filmu, tak s tím nikdo nemá žádný problém. Ale protože si to nechal postavit Bieber, tak hned je to problém... :D Navíc, když to je nové, dostupné (sice za hodně velké peníze, ale limitka to není) auto, tak v tom nevidím žádný problém. Mi osobně to přijde zajímavé, ale celý čumák a zadní světla mi tam nesedí
5. 2. 2021 10:06
Re: Fantom
A to si je nemohl koupit a vyměnit v garáži ?