Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo 4C La Furiosa: Individualizace, nebo tuning?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Firma Garage Italia Customs představila na autosalonu v Dubaji svoji úpravu kupé Alfa Romeo 4C. Nejedná se však o "tuning" v pravém slova smyslu.

Když se dnes řekne úpravce automobilů, má to spíše hanlivý nádech. Automobilová aftermarketová individualizace je totiž dnes spjata s radlicemi místo nárazníků, difuzory jak ve formuli 1, nevzhlednými křídly a nefunkčně velkými koly. Ale není třeba házet všechny úpravce do jednoho pytle, italská firma Garage Italia Customs nyní na Dubai International Motor Show představila "tuning", jenž se zažitým představám poněkud příčí, a to i přesto, že není právě decentní...

Italská firma si pohrála s kupé Alfa Romeo 4C a zaměřila se v první řadě na barvy - jak zvenčí, tak uvnitř. Vůz na sebe upozorňuje matným červeným lakem Accursio, zkombinovaným s karbonovou střechou a zlatými koly, což působí velmi luxusním dojmem. Možná trošku opulentním, ale ne nevkusným. Z načervenalého transparentního matně lakovaného karbonu jsou i kryty zpětných zrcátek a křidélko na víku motorového prostoru. Všimněte si také, že s karoserií ladí i brzdové třmeny.

Na to, jak luxusně působí zevnějšek, je interiér sice poněkud kolotočářský, ale zase je třeba vědět, že se auto prezentovalo v Emirátech a Arabové si na křiklavost potrpí. A v čem je problém? Zuřivě červenou alcantarou je potaženo prakticky vše, s výjimkou sdružených ovladačů, výdechů ventilace a kapličky s přístroji, o rozbití se alespoň symbolicky snaží černé pruhy na sedadlech a části volantu. V tom byste asi nechtěli sedět den co den...

Ať už si o celkovém ztvárnění myslíte cokoli, je zřejmé, že Garage Italia Customs na sebe dokázala strhnout pozornost a dala významu "tuning" pozapomenutý smysl. Vůbec bych se nedivil, kdyby (minimálně co se zevnějšku týče) pár majitelů Alfy 4C hozenou rukavici zvedlo.

Michal Fokt
Diskuze (0)