Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo 4C je nový safety car pro WTCC

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Další sezóna FIA World Touring Car Championship (WTCC) se blíží a vedle samotných závodních strojů se představuje i zcela nový safety car, kterým se pro letošní rok stala Alfa Romeo 4C.

Kompaktní italské kupé se dostalo dalšího ocenění. Tentokrát se ovšem nejedná o titul, ale rovnou o funkci při níž bude vždy sledováno množstvím diváků. Alfa Romeo 4C pro letošním rok přebírá roli zaváděcího vozu série WTCC od Chevroletů.

Masivní Camaro vodící závodní pole WTCC v loňském roce, tak nahrazuje subtilní sporťák z Itálie, který se od svých sourozenců odliší prakticky jen díky černočervené povrchové úpravě karoserie.

Poprvé nastoupí Alfa Romeo 4C do služby 12. a 13. dubna při prvních závodech WTCC pořádaných v marocké aréně Moulay El Hassan Circuit v Marrakéši.

Jedním z hlavních důvodů pro zvolení Alfy Romeo 4C letošním safety carem pro seriál 24 závodů cestovních vozů na okruzích je skutečnost, že byla na 29. mezinárodním autosalonu v Paříži oceněna titulem „Nejkrásnější automobil roku 2013“.

Technika zaváděcí 4C je stejná jako u ostatních sériových vozů a i v jejím případě roztáčí zadní kola prostřednictvím dvouspojkové převodovky TCT přeplňovaný čtyřválec 1750 TBi s výkonem 177 kW a točivým momentem 350 N.m.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - M1chal
14. 3. 2014 15:41
WTCC
na letošní sezonu se fakt těším :yes: