Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo 4C Spider bude v Ženevě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Alfa Romeo podle italských médii přiveze na letošní ženevský autosalon svůj model 4C v provedení s odnímatelnou střechou a několika dalšími stylistickými úpravami.

Nejnovější a zároveň nejsportovnější zástupce italské automobilky se ještě jako koncept představil v Ženevě roku 2011 a o dva roky později měla na stejném místě premiéru sériová verze.

Letos se na stejném místě má stát 4C hlavní hvězdou Alfy Romeo znovu. Tentokrát se návštěvníci ženevského autosalonu mají těšit na 4C Spider. Ten se prozatím představí v roli konceptu, jehož podoba ovšem nemá být příliš vzdálená sériovému modelu.

Alfa Romeo 4C Spider má jít stejným směrem jako verze s pevnou střechou a rozhodně se nemá stát změkčilým módním doplňkem. Díky tomu se bude novinka vybavena ručně odnímatelnou střechou z kompozitních materiálů namísto složitého elektřinou ovládaného mechanismu, jímž dnes disponuje velká většina spiderů a roadsterů.

Na sundavací střechu budou navazovat změny v oblasti zadních partií a za sedadly mají být dva ochranné oblouky z uhlíkových vláken. Vedle střechy a krytu motorového prostoru nabídne 4C Spider i úpravy na přídi. Poměrně často kritizované hlavní světlomety sériového modelu mají být totiž nahrazeny novými s jednodílným krytem, jejichž provedení bude více odkazovat na původní koncept z roku 2011.

Poslední úpravou exteriéru má být nový design litých kol. V případě techniky se žádné změny neočekávají a zadní kola má i nadále prostřednictvím dvouspojkové převodovky TCT roztáčet přeplňovaný čtyřválec 1750 TBi s výkonem 177 kW a točivým momentem 350 N.m.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - dolfi
28. 2. 2014 20:29
Hlavně ne Twin Spark!
:-(