Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia jako DTM speciál? Jsme pro

Michal Fokt
Diskuze (15)
Vzpomínáte ještě na dobu, kdy si to s německými auty v DTM rozdávaly vozy Alfa Romeo? Kdyby se tato éra vrátila, závoďák na bázi Giulie by mohl klidně vypadat takhle.

Dneska jsou závody cestovních vozů DTM ( Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) se třemi (prémiovými německými) značkami dost monotónní záležitostí, ale svého času bylo však pole pestřejší - a to třeba také o Alfu Romeo, jmenovitě sedan 155, jehož největším úspěchem byl titul Lariniho v roce 1993 a třetí místo Naniniho celkově v roce 1996, byť už pod hlavičkou série ITC.

Alfa Romeo se dnes chce bez kompromisů vrátit mezi prémiové značky a tím pádem by se určitě slušelo objevit se ve sportovních odvětvích, kde působí konkurence, což je dnes právě DTM, jakkoli jde o německou, respektive evropskou záležitost a jak známo, tenhle kout světa restartujícího se výrobce zase tak moc nezajímá.

Nicméně tématu návratu Alfy do DTM se věnuje LP Design, jenž na svém facebookovém profilu zveřejnil rendery vozu Giulia DTM. Vůz s charakteristickými rysy milánské novinky dostal widebody kit v současném DTM stylu, včetně příslušných křidélek, křídel, spoilerů a výdechů a vypadá tedy dost realisticky, což umocňuje outfit v barvách Martini, s nímž jezdily svého času soutěžní Alfy 155.

Vypadá pěkně, co říkáte? Něco takového by si realizaci určitě zasloužilo, zda mají Italové něco takového v plánu je ovšem velkou neznámou. Kde jinde by však Alfa Romeo měla získat zpět svou prestiž, než v motorsportu proti největším konkurentům? Je ovšem otázkou, zda na něco takového v současné době vůbec má finanční zdroje. Ale doufat můžeme, ne?

Michal Fokt
Diskuze (15)
2. 8. 2015 16:47
Sranda ...
V čem je pro AUDI , BMW a Mercedes Alfa konkurence ;-) ;-) .
25. 7. 2015 20:04
DTM
155tky byly fantastický!
Avatar - Ada je zase tady
22. 7. 2015 20:42
Re: AR plní roli internetového šaška
Fiat se svým polotovarem AR neplní roli internetového šaška. AR JE internetovým šaškem!

Lépe bude teprve tehdy, až AR převezme VW a pod kapotou bude mít motor TDI!
21. 7. 2015 22:44
Re: AR plní roli internetového šaška
No to víš ze jo ty rozumbrádku...
Re: DTM a Alfa
A po boku vozů Opel Calibra V6 4x4. V roce 1996 jsem navštívil závod DTM ve finských Helsinkách. V obou jízdách byly na prvních třech místech Calibry, obě jízdy vyhrál Stuck. Tehdy byly v první jízdě na 1.-8. místě jenom Calibry a Alfy, ve druhé na 1.-6. místě. Mercedesu se ten den nějak nevedlo.