Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia: Mohou za zpoždění modelu špatné výsledky crashtestů?

Michal Fokt
Diskuze (56)
Zahraniční servery zveřejnily informace, že by důvody, proč se Alfa Romeo Giulia stále ještě neprodává, mohly být jiné, než jaké uvádí koncern FCA. Vedení společnosti je však popírá.

Alfa Romeo Giulia se ve verzi Quadrifoglio Verde představila v polovině minulého roku a nejprve se o ní mluvilo díky designu, následně pak spíše kvůli neustálému posouvání uvedení modelu do prodeje. Nyní už to snad vypadá, že bychom se mohli ve druhé polovině letošního roku dočkat. Tedy minimálně varianty QV, klasické verze italského sedanu dorazí ještě o něco později. FCA zpoždění zdůvodňuje změnami vývoje na čínském trhu a zpomalením výdajů peněz na vývoj i výrobu, mohlo by ale za oddalováním být něco trochu jiného?

Na serverech Automotive News Europe a Road & Track Magazine se totiž objevily informace, že půlroční zpoždění má mnohem nepříjemnější důvod - Giulia prý nezvládla interní crashtesty a musí se přepracovat její deformační struktura. Propadla prý při všech zkouškách, tedy při nárazu zepředu, z boku a dokonce i zezadu, což si mšlo vyžádat rozsáhlé přepracování. Zdroje píší, že informace pocházejí od dodavatelů koncernu FCA.

Italové následně kontaktovali zástupce serveru Road & Track Magazine a informaci popřeli. To poslední, co by Giulia potřebovala, je negativní reklama v tomto smyslu, přičemž podle vyjádření automobilky taková tvrzení nejsou vůbec přesná. Výroba vozů pro americký trh má odstartovat koncem druhého čtvrtletí letošního roku.

Michal Fokt
Diskuze (56)
9. 2. 2016 20:07
Re: Asi by se měli chlapci zamyslet ....
Směšný? Zkus si to srovnat s konkurencí, např:

F500L 1.4 95k Lounge + výbava - cena po slevě 409k Kč
C3 Picasso 1.4 95k VTI Feel Edition - cena po slevě 347k Kč

Rozdíl je 60tis Kč, což v téhle třídě není zrovna málo ;-)
9. 2. 2016 11:38
Re: Asi by se měli chlapci zamyslet ....
Drahe? nebud smiesny, odpoveda cenam konkurencie. Akurat okrem malej 500ky, vacsie verzie kopiruju trh.
Avatar - praděda7
9. 2. 2016 09:56
Re: Prostě jen kecy
Nenapadlo tě, že tyto krpy nemusely mít nic společného s výpočty, ale že to byly lidské chyby ve výrobě a nebo v montáži? :-!
Avatar - Avanti
9. 2. 2016 09:56
Re: hlavní zpráva na Seznamu
Amen
Avatar - flyboyeda
9. 2. 2016 07:35
Re: Já Alfu Romeo mám a už bych si tak nespolehlivý auto nik
Hádej