Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia zajela rekordní kolo v Silverstone. Poslepu! (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Alfa Romeo Giulia na oslavu svého vstupu do Velké Británie stanovila na slavném závodním okruhu Silverstone nový rychlostní rekord, který zajela se zatemněnými okny.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde se svým přeplňovaným zážehovým šestiválcem o výkonu 375 kW (510 k) je ideálním nástrojem pro stanovení nejrychlejšího času na jedno kolo na závodním okruhu.

Britské zastoupení italské značky se proto při zahájení prodeje modelové řady Giulia rozhodlo využít schopností jejího nejvýkonnějšího zástupce a zákazníky na tuto zásadní novinku upozornit stanovením nového světového rekordu na závodním okruhu Silverstone.

Italský sedan zvládl zajet jedno kolo dlouhé 1,64 mil (2,64 km) za 1 minutu a 44,3 sekund. Úžasná na tomto čase je skutečnost, že jej bylo dosaženo s vozem, jehož okna byla zatemněna a jeho pilot Ed Morris, který je nejmladším britským jezdcem 24 hodin Le Mans, se řídil pouze podle pokynů z druhého vozu, za jehož volantem seděl David Brise.

Samotné rekordní jízdě předcházel v Silverstone trénink na Stowe Circuit dlouhém 0,79 mil (1,28 km) a teprve potom vyrazila dvojice výkonných sedanů na National Circuit, jehož délka je již zmíněných 1,64 mil (2,64 km). Během rekordní jízdy pak vozy i přes zatemněná okna prvního z nich dosahovaly rychlosti přes 161 km/h.

Čas, který dosáhl Ed Morris se zatemněnými okny, je na dohled rekordnímu, času, který v Silverstone stanovil Giuseppe Antonio “Nino” Farina v roce 1951 s monopostem Alfa Romeo 159B. Ten tehdy zajel jedno kolo v čase 1 minuta a 44 sekund.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
24. 11. 2016 18:08
Re: Bravo
:-) to je teda debakl, Alfa ma nejlepsi zrychleni, maximalku, spotrebu, vahu a cenu a lojzove s ni zajedou o vterinu horsi cas :-)
24. 11. 2016 12:19
Re: Giulii jsem potkal
nevím jak tahle konkrétní ale jeden známý z Č.Budějovic jí už má. A já jsem si jí objednal taky, jen nerozumím tomu, proč musím čekat 3 měsíce když se zas tolik neprodává?
23. 11. 2016 09:06
Re: Bravo
nevěřím tomu ani omylem že v autě byla absolutní tma , je to holý nesmysl, divím se, že jim to tady všichni žerou !!!! Pokud aspoň mlhavě neviděl obrysy, tak z nás dělají dav blbců. V té rychlosti pokyn zpožděný o desetinu vteřiny znamená svodidla.
23. 11. 2016 08:59
Re: Bravo
Skutočne dostala "pěkne naloženo" :-)
"Giulia skončila na treťom mieste, ale je to dôvod na sklamanie pre fanúšikov značky? V žiadnom prípade, za posledné desaťročie ide nielen o najlepší model značky, ale aj skvelé auto na trhu." Nehovorím už o tom, že rozdiely v samostatným disciplínach boli minimálne a hlavne, v prestížnom Nemeckom periodiku predsa nemôže domácu produkciu poraziť Talian, Francúz, Japonec atď, .nech by bol akokoľvek lepší. Zdôrazniť treba ešte jednu podstatnú vec. Test je písaný objektívne, nezaujato, ani v jednej poznámke nevidím nejakú predpojatosť k Alfe (zdravím bezdomovca „Pepana“ v TV Prima), autá sú viac menej úplne vyrovnané. A úplne na koniec oznam pre všetkých neprajníkov AR. Všimnite si, s kým je v testoch nová Giulia porovnávaná. S najlepšími v triede, čo je samo o sebe dôkazom, že to auto asi zlé naozaj nebude.
Avatar - Sumi2000
23. 11. 2016 00:32
Re: Bravo
Stačí např.jedno pomalejší přeřazení řidiče a je to tam..
Pokud to jel nějaký němec...asi se s italem moc nesnažil.. >:D
Schumi to rozhodně nebyl !