Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo poodhaluje plány na sedmimístné SUV. Dočká se elektrifikace?

Stanislav Kolman
Diskuze (22)
Velký sportovně-užitkový vůz italské značky vyzve na souboj kupříkladu Audi Q7, dostane mild hybridní technologie a výkon až 400 koňských sil.

Nové SUV bude největším automobilem, jaký kdy Alfa Romeo stvořila. Italové si dávají záležet zejména na tom, aby vůz i přes své proporce neztratil DNA značky. Zároveň jsou důležitým tématem přísné emisní normy, s nimiž má vypomoci nasazení mild hybridní technologie.

„Stelvio je ukázkou DNA Alfy Romeo. Proč tedy nepostavíme stejné auto ve větším balení? Musíme sáhnout po vhodné možnosti elektrifikace,“ vysvětluje Roberto Fedeli, technický lídr italské automobilky. „Volba plug-in hybridu by vzhledem k naší filozofii mohla být problémem, ale například v nasazení 48voltové palubní sítě vidíme vhodné řešení.“

Alfa Romeo postaví vedle Stelvia větší SUV zejména kvůli globálnímu zájmu a finančnímu potenciálu. Fedeli dále uvedl, že ve srovnání s menším sourozencem naroste hmotnost SUV kvůli delšímu rozvoru a robustnějším proporcím o dalších 200 kilogramů. Na jízdní vlastnosti to však má mít minimální vliv, o což se kromě jiného postará i e-turbo.

„Vyzkoušeli jsme spojení čtyřválce s 48voltovou palubní sítí a e-turbem a s výsledkem jsme zcela spokojeni,“ uvedl dále Fedeli. „Myslím, že už brzy tuto kombinaci využijeme ve výrobě. Dvoulitrový turbodiesel může dosáhnout výkonu 350 až 400 koňských sil. Zkoušíme takové auto na simulátoru a výsledek není špatný,“ dodal pro Auto Express.

Na velké SUV Alfy si počkáme ještě zhruba dva roky a je velmi pravděpodobné, že přijde v sedmimístném provedení. Dá se předpokládat, že půjde o čerstvého konkurenta pro modely Audi Q7 či Volvo XC90.

Stanislav Kolman
Diskuze (22)
4. 1. 2018 09:19
Re: Když už chtějí dělat čtyřválcový 400k gazíkoautobus,
z jakýho zdroje čerpáš? O tom bych i přemýšlel
4. 1. 2018 08:40
Re: No snaď
tady jsou prodeje v Evropě:
[odkaz]
Avatar - Avanti
3. 1. 2018 21:56
Re: AR
Kazda automobilka planuje... takyto komentar davas pod kazdy clanok s planmi automobilky?

Navyse toto nie je oficialna informacia mimochodom. Je to len rozhovor, ktory poskytol technicky riaditel pre AutoExpress. Plany nezavisia iba od toho, co povie on. Pokojne sa moze stat, ze o 3 dni sa postavi pred media Makaron a uvedie Giuliu SW..
Avatar - white label
2. 1. 2018 23:33
AR
Alfa Romeo - nejintenzivněji plánující automobilka...
2. 1. 2018 22:33
Alfa Romeo a elekrifikace?! Brrr, to je odporné spojení!
Autor tohoto článku by nás laskavě mohl ušetřit tak perverzní, nesnesitelné kombinace slov! Jak by proboha ALFA mohla vyrábět plně elektrifikovaný model?!!! Alfa, jejíž hlavní soujčástí DNA je jedinečný zvuk jejich benzinových motorů?!! 8-s 8-s 8-s
P.S. Pokud chce Alfa zvýšit prodeje Giulie, v první řadě musí příjít s benzinovým dvoulitem v kombinaci s MANUÁLNÍ převodovkou!!! Kdy to sakra ve vedení Fiatu konečně pochopí?!!