Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Spider: Oficiální fotografie

Ladislav Čermák
Diskuze (43)
Přinášíme oficiální fotografie ženevské novinky Alfy Romeo

Další nádherně nepraktická kráska z Itálie, ověnčená titulem Kabriolet roku 2006, se zatím veřejnosti představila jen v umělém osvětlení ženevského autosalonu. Jak jí to sluší přímo pod horkým letním sluncem, kde jí bude nejlépe, se můžete přesvědčit na oficiálních fotografiích. Do počasí, které teď vládne, by to nebyl špatný dopravní prostředek, že?

Alfa Romeo Spider používá techniku, sdílenou s kupé Brera. O odpovídající jízdní vlastnosti se starají dvojitá příčná ramena vpředu a čtyřprvková náprava na opačné straně, na výběr jsou dvě motorizace - 2.2 JTS (136 kW), která rozjede Spider na 217 km/h, stovku zvládne za 8.8 s, to vša za průměrných 9,4 l/100 km, a 3.2 V6 Q4 (190 kW) s nejvyšší rychlostí 235 km/h, sprintem na 100 km/h za 7 s a průměrnou spotřebou 11,5 l/100 km. Jedinou volbou je sportovní šestirychlostní převodovka, 3.2 V6 Q4 pohánějí všechna kola s pomocí mezinápravového diferenciálu TorSen.

Ladislav Čermák
Diskuze (43)
18. 6. 2006 20:40
Re: QUIDO, MARI A SPOL.
>:-[]
18. 6. 2006 20:40
Re: QUIDO, MARI A SPOL.
;-) :yes:
18. 6. 2006 11:12
Re: QUIDO, MARI A SPOL.
Přijmu-li tézi, že krásné a sportovní jde dohromady, pak jako příklad bych uvedl 911. Alfa v poslední době slevila ze sportovnosti a co se týče krásy... tak se jí nedostává drsné krásy... jako třeba té 911. Postrádá prostě koření drsnosti... Jak píši nahoře... to cabrio je vizuální soupeř EOS... a to je, při vší úctě k VW... velmi nepovznášející pocit...
16. 6. 2006 22:40
QUIDO, MARI A SPOL.
To jsem si počet´. Fakt. Parádní turnaj, :yes: Cejtím to jako Mari... osobně už ten ksicht vlastně nemůžu ani vidět... (teda, doufám, že chápete, nemyslím Mariho :-) )... já bych uvítal... kdyby Alfa zatnula drápy. Jo, ať dodrží svý slovo a došlápne si na bavorskou trojku... Rostou prodeje... volá Quido... zejtra přestanou... chybí design... krásná, ale brzy hasne. V tomhle segmentu to s krásou daleko nedotáhneš... Tady prostě chybí řev... Alfa je ze všech stran uhlazená, načančaná... koneckonců... vždyť nahoře, to cabrio... může soutěžit s EOS o to, kterej má lepší plavky... Bavoráček tě dostane v první zatáčce... tam poznáš co je to sportovní kára... Alfa by tě měla dostat už na parkovišti... kdo jinej se tu vytahuje zejména emocema... Já ovšem žádné necítím... škoda.