Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alonso se zastal Verstappena. Ten byl i tak na koberečku.

Martin Machala
Diskuze (0)
Tréninky na Velkou cenu Itálie se nám už v Monze rozjely, před sobotní kvalifikací se však stále řeší hlavně Max Verstappen a jeho údajně nebezpečné manévry ze Spa.

Určitě si to ještě pamatujete z nedělní belgické Velké ceny, kde se osmnáctiletý Verstappen na trati a pak i po závodě zrovna nepohodl s piloty Ferrari. Ve zkratce – Vettel způsobil kolizi v první zatáčce, na což doplatil kromě jeho týmového kolegy (Kimimu se Vettel omluvil) také Max Verstappen. A nizozemský pilot se pak podle vlastních slov mstil. Činil tak ale podle pravidel, za blokování Räikkönena žádný oficiální postih nepřišel.

A teď se Verstappena zastal Fernando Alonso, který poukázal právě na výklad pravidel. „Pokud by změnil směr v brzdné zóně, jednalo by se o nedovolený manévr. Na rovince je ale jedna změna směru jízdy povolena,“ prohlásil španělský pilot.

I tak byl Max v Itálii již popotahován, na kobereček si ho pozval Charlie Whiting, tedy známý a zkušený ředitel závodů formule 1. Verstappenovi se mělo dostat „mírného varování“. To však zdaleka nestačí Jacquesovi Villeneuvovi, podle něhož FIA mladému Nizozemci nadržuje a drží nad ním ochranou ruku.

Martin Machala
Diskuze (0)