Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Arkham Knight pro Gumball 3000: Tenhle Batmobil projede Prahou! (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Team Galag si pro letošní Gumball 3000 nechal postavit Batmobil, který je inspirován hrou Batman: Arkham Knight pro Play Station.

Team Galag patří k tradičním účastníkům Gumballu 3000 a se strojem inspirovaným vozidlem slavné komiksové postavy nestartuje poprvé. Například v roce 2013 se účastnil s replikou Tumbleru.

Pro letošní Gumball 3000 si Team Galag nechal postavit nový Batmobil, který vychází z monstra navrženého pro hru Batman: Arkham Knight.

Konstrukci a stavbu plně funkčního vozu zajistila švédská společnost Caresto, která má na svém kontě řadu konceptů a zakázkových automobilů. Připomenout lze například hot rody V8 Speedster nebo Jakob či Volvo C70 s osmiválcem a Audi RS 6 DTM.

Batmobil pro letošní Gumball 3000 představuje unikátní konstrukci navrženou a následně zrealizovanou přímo u Caresto. Základem vozu je prostorový rám s rozvorem náprav 3400 mm, což je mimochodem o 35 mm více než má mezi nápravami Mercedes-Maybach třídy S.

Na rozdíl od luxusní německé limuzíny je ovšem tato kreace s šířkou 2500 mm čistě dvoumístná a k jejímu pohonu slouží atmosférický desetiválec Lamborghini o objemu 5,2 litru s výkonem 412 kW (560 k), který je uložen u zadní nápravy.

Motor spolupracuje se šestistupňovou převodovkou E-Gear s řazením pádly pod volantem a má roztáčet jen kola zadní nápravy. Batmobil se pohybuje na masivních 26-palcových kolech, za nimiž se ukrývá výkonný brzdový systém s osmipístkovými třmeny Brembo vpředu a šestipístkovými třmeny vzadu. Součástí výbavy vozu je posilovač řízení a ABS.

Povrchové panely karoserie, po nimiž je ukryta tuhá trubková konstrukce, jsou vyrobeny z kompozitních materiálů. Posádka usazená v sedadlech původem z Lamborghini v interiéru s netradičním přístupem rozhodně netrpí nepohodlím a má k dispozici automatickou klimatizaci i výkonný audio systém.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - maxi!
4. 5. 2016 18:12
pokoj a rozvahu!
poprosim nespominat tie hrozne mafianske zavody a rozne motoristicke raritky a sportove auta!

;-)
uz sme to tu dnes zazili a hned tie zaporne emocie....