Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Lagonda: Luxusní sedan na prvních fotografiích

Michal Fokt
Diskuze (17)
Britská sportovní značka se pochlubila prvními oficiálními snímky svého supersedanu Lagonda, byť zatím mají tak trochu povahu špionážních záběrů.

Aston Martin zvolil trošku neobvyklý způsob první prezentace svého sedanu Lagonda světu. Nafotil ho při nakládce do letadla společnosti Oman Air při cestě na Blízký východ, kde absolvuje zřejmě testy v horkých klimatických podmínkách. Těžko říci, do jaké míry je to reklama na aerolinky a do jaké teaser britského supersedanu, každopádně však fotky ukazují téměř vše z vnějšího designu, chybí snad jen boční pohled, odhalující siluetu.

Lagonda je podle séfdesignéra firmy Marka Reichmana "výjimečné automobilové umění", které bude na zakázku vyrábět divize Q by Aston Martin a to údajně výhradně pro blízkovýchodní trhy. Bude se jednat o velmi malou sérii, která nebude čítat ani 100 kusů a tomu také bude odpovídat cenovka, jakkoli zatím není známa.

Není ostatně ani jisté, že se jí dozvíme, protože Aston Martin snad ani nemá v plánu vůz veřejně prezentovat a jeho výjimečnost podpoří i faktem, že má být předváděn pouze VIP klientele na privátních akcích. Aston zatím neprozradil ani technické informace, ale tento vůz s délkou přes 5 metrů bude mít téměř jistě pod kapotou firemní V12 6.0 s výkonem kolem 600 koní, zkombinovaný s osmistupňovým automatem, než bude mít svůj podíl na zrychlení z nuly na 100 km/h kolem 4 sekund.

Michal Fokt
Diskuze (17)
30. 8. 2014 02:13
Re: kusovka na hranie pre arabasov
je to Aston Martin Lagonda je uplne jedno aké to auto je :-) málo ktoré automobilové spojenie je tak exkluzívne....
29. 8. 2014 21:24
Re: kusovka na hranie pre arabasov
Topper keby si nestrávil celý deň komentovaním ale namiesto toho by si šiel do práce tak by si si možno na nejaký ten Passat B4 aj zarobil.
Avatar - Hammunasakra
29. 8. 2014 20:57
Re: kusovka na hranie pre arabasov
Klidně to rozeberme. Tak jako Quattroporte nemá prodeje jako S-Klasse tak Lagonda je prostě eště dál. A sou zákazníci který za to rádi zaplatěj. Dneska máš při prodeji jen 2 šance. Buď co nejvíc masovou výrobu, nebo prodej ala Lagonda :-)
Avatar - CountachSV
29. 8. 2014 18:35
Sir La Gonda
já tedy nečekal nic extra, astony dneška se mi vůbec nelíbí; ale monolitnost a proporce týhle kastle mi přijdou naprosto geniální... je to opravdovej aristokrat.
Avatar - Pekelná Micinka
29. 8. 2014 18:29
Re: Nic moc
Mně stejně ten čumák pořád připadá jak z nové NSX.