Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin představí konkurenta pro Ferrari 488 GTB v roce 2021

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Aston Martin plánuje na rok 2021 uvedení nového modelu, jímž bude konkurovat Ferrari 488 GTB, resp. jeho nástupci a rovněž supersportovním vozům značek Lamborghini a McLaren.

Aston Martin představením nového modelu DB11 zahájil realizaci svého tzv. plánu druhého století, počítajícího s rozsáhlou výměnou portfolia této britské automobilky. V letech 2017 až 2023 má být každý rok uveden jeden až dva nové modely.

V loňském roce byla odhalena zcela nová generace modelu Vantage. Podle starších zpráv z loňského roku se pak máme v letošním roce dočkat představení nové generace modelu Vanquish a v příštím roce pak crossoveru, vycházejícího z konceptu DBX.

Součástí omlazování a rozšiřování modelové palety značky Aston Martin se vedle výše zmíněných modelů a hypersportu Valkyrie stane již dříve potvrzené uvedení modelů, jímž chce britská automobilka konkurovat především Ferrari 488 GTB.

Andy Palmer, generální ředitel automobilky Aston Martin, příchod tohoto modelu zmínil již několikrát a nyní v rozhovoru pro magazín Motorsport uvedl, že představení nového supersportovního vozu je nyní plánováno na rok 2021.

Aston Martin při vývoji tohoto nového modelu využije zkušenosti trojice inženýrů z Maranella. Ti zamířili do Gaydonu na podzim loňského roku a mají zkušenosti nejen s vývojem Ferrari 488 GTB, které je nyní hlavním vzorem pro připravovaný supersport britské značky.

Novinka, která se má představit v roce 2021 se ovšem nemá modelu 488 GTB pouze vyrovnat, ale jejím cílem je jej překonat a stát se přímým konkurentem pro jeho nástupce, což ostatně platí i pro Lamborghini Huracán nebo McLaren 720S.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)