Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin rozhodne o výstavbě nové továrny ještě letos, bude vystavěna v USA?

David Bureš
Diskuze (0)
Britská značka Aston Martin v minulosti sedmkrát zkrachovala. Udržitelnou budoucnost má zajistit výroba crossoveru.

Vedení automobilky Aston Martin v současnou chvíli rozhoduje o tom, kde bude vystavěna továrna vyrábějící chystaný crossover. Šéf automobilky Andy Palmer serveru Automotive News Europe potvrdil, že mezi zvažovanými variantami je i výroba auta v USA.

O možné produkci crossoveru ve Spojených státech se spekulovalo již v dubnu. Nyní Palmer potvrdil, že by nový závod mohl být skutečně vystavěn v americké Alabamě. Automobilka ale jedná i s dalšími státy, které ji údajně lákají na různé pobídky.

Výroba v USA by pro Aston Martin měla mnohé výhody. Americká produkce by usnadnila logistiku – velká část vyrobených aut totiž poputuje k zákazníkům v USA. V Alabamě navíc leží i závod Mercedes-Benzu, jehož vybranou techniku novinka britské výroby použije.

USA ale není jediná možnost, chystaná novinka by se mohla vyrábět v Británii. Palmer tvrdí, že o místě výroby bude definitivně rozhodnuto ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Crossover vycházející z letošního konceptu DBX je plánován pro rok 2019. Aston Martin chce díky němu navýšit svoji výrobu z loňských 4.000 aut na 15.000 aut. Domovský závod automobilky v Gaydonu ale nemá dostatečnou výrobní kapacitu, a tak Aston Martin hledá možnosti, jak ji rozšířit.

Aston Martin v minulosti mnohokrát trápily finanční potíže. Crossover ale má přilákat ke značce nové zákazníky, třeba ženy, přičemž jeho předpokládané vysoké prodeje mají automobilce přinést dostatek financí, aby se nemusela obávat o svoji budoucnost. V tuto chvíli má Aston Martin podle Palmera finance na vývoj crossoveru a nástupců stávajících modelů.

David Bureš
Diskuze (0)