Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Aston Martin Rapide nejprve bez ESP, pak i bez kola

Diskuze (30)
Za volantem rychlého auta je potřeba dávat pozor.

Teď už to snad ví i majitel tohoto Aston Martinu Rapide.

Měl to být jen zajímavý rozhovor, nakonec ale vznikl dokument o nehodě Aston Martinu Rapide. V hlavní roli je čtyřdveřové kupé a jeho majitel Roberto Ricci, designér surfařských prken.

Událost se odehrála už v červenci, na internet unikla ale až nyní. Ricci předváděl redaktorovi specializovaného časopisu Mpora své továrny v Itálii a pro odlehčení ho vzal i na projížďku s Astonem.

Designér prý se svým autem jel už 285 km/h a něco podobného má v úmyslu předvést i před kamerou pozvaného novináře. Jízda ale brzy končí na dálničním přivaděči, auto totiž naráží do svodidel a přichází o obě pravá kola.

Řidiči ani spolujezdci se nic nestalo, přestože auto je vážně poškozeno a kvůli úhlu nárazu se nevystřelily airbagy. Nehoda je evidentně řidičskou chybou Ricciho, ten ale celou událost bere podle hesla hlavně si s ničím nedělat těžkou hlavu.

Nakonec je to prý chyba Astonu, že tlačítko pro vypnutí stabilizace má své místo jen pár centimetrů od tlačítka Sport…

Diskuze (30)
25. 11. 2011 21:51
Re: Nevypinatelne ESP...
GTI j Hot Hatch jenž vychází z civilní verze Golfu a ty jej srovnáváš z Aston Martinem? :no: :no:
Avatar - gld
28. 10. 2011 00:54
Re: .....
To sú také "ex post" výhovorky neschopného idiota, čo sa snaží dodatočne hodiť vinu na zlú techniku.

To nie ja, to konštruktéri astonu 8-s
28. 10. 2011 00:37
Re: Fake
A to na prkna, nebo na Astona ? Nechce se mi věřit, že by se AM potřeboval zviditelňovat tímhle způsobem a sešrotování auta (i když v Casino Royale to udělali taky >:-[] ) spolu s poukazováním na špatnou ergonomii zvýšení prestiže taktéž nepomůže... ;-\
28. 10. 2011 00:26
Re: Nevypinatelne ESP...
Ale v podstatě stejná třída. Tedy abych byl přesnější obě auta patří do kategorie GT, kde chceš rychle pohodlně a přitom s určitým akcentem na dynamiku překonávat vzdálenosti. A nicmoc na tom nezmění rozdíl 300 kobyl nebo 4 milionů na účtu... :-)
27. 10. 2011 22:59
Re: .....
musi se drzet delsi dobu, tlacitko zacne svitit a rozsviti se kontrolka na palubovce, takze by si toho urcite vsimnul....