Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Italové chystají neskutečnou šílenost. Audi A8 jako Allroad! S dvanáctiválcem...

David Bureš
Diskuze (10)
Karosárna Castagna Milano se proslavila šílenými kreacemi na bázi Fiatů. Tentokrát se zaměřila na úpravu vozu Audi.

Italské karosárny mají své zlaté období už za sebou, nejslavnější éra Bertoneho, Pininfariny nebo Giugiara je už zkrátka za námi. Přesto tam stále existují firmy, které se tuto slávu snaží uchovat. Patří mezi ně i Castagna Milano.

Ta se v předvánočním čase vytasila s nejnovější kreací, která je šílená v duchu jejích obvyklých výtvorů. Nové dílo je totiž obří kombík postavený na základech luxusního sedanu Audi A8 minulé generace, který má navíc pod kapotou dvanáctiválcový motor 6.3 FSI! A aby to nestačilo, má zvýšený podvozek a oplastovanou karoserii, jde tedy o Allroad. Netradičnější kombi tak jen tak nenajdete.

Dvanáctiválcové luxusní kombi Audi A8 Allroad je však bohužel zatím jen digitálním projektem, Castagna Milano doposud zveřejnila pouze jeho počítačovou ilustraci. V následujících týdnech se však snad dočkáme více informací, a tak se snad dozvíme, jakým způsobem přestavba proběhne a zda výchozí dvanáctiválec do W nebude nějak posílen z výchozích 368 kW.

Castagna Milano bývala firma zabývající se výrobou koňských kočárů, aby se na začátku dvacátého století podobně jako jiné takové společnosti přeorientovala na produkci automobilových karoserií. Aktivní byla do roku 1954, kdy klesal zájem o její služby.

Oživena byla v novém tisíciletí, kdy v roce 2002 na přehlídce Concours d’Elegance ve Villa d’Este vystavovala čtyřmístné kupé Maserati Auge. Později představila i další díla na základech vozů italských značek, nejvíce se proslavila kreacemi na bázi Fiatu 500, ať už limuzínou nebo plážovým autíčkem.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - Jerry.Gunman
22. 12. 2018 09:18
Re: Tak jo, kde to můžu objednat?
JJ, koupím si auto za 2 nebo 3 mio CZK a pak budu šetřit na PHM.
Ono se dobře říká, že kdo chce mít opici, musí mít na banány :-)
Avatar - wakantanka
22. 12. 2018 07:02
Re: combi od top aut by byly hitem!
Rko je ale skôr také MPV nie?
21. 12. 2018 21:58
Re: Tak jo, kde to můžu objednat?
Chce ušetřit na PHM?
Avatar - Stejsn
21. 12. 2018 19:33
Moc hezký to není,
ten zlom v horní linii oken vypadá fakt strašně.
Avatar - Jerry.Gunman
21. 12. 2018 16:41
Re: Tak jo, kde to můžu objednat?
No, jenom aby hoši italští nezapomněli na tak oblíbenou možnost úpravy tohoto motoru na LPG ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Vážně bych rád věděl, co se honí hlavou člověku, který si koupí Porsche Cayene nebo Hummera - a pak to nechává předělat na plyn...

[odkaz]
[odkaz]

8-s 8-s