Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi v Maďarsku plánuje téměř třímiliardovou investici

Michal Fokt
Diskuze (24)
Audi chce do rozšíření své továrny v Györu investovat další miliardy korun a vytvořit 380 nových pracovních míst. Souvisí to s rozšiřováním škály modelů TT.

Maďarský ministr zahraničí Peter Szijjártó oznámil, že značka Audi plánuje v Maďarsku novou investici do svého závodu v Györu ve výši 104 milionů euro. Tedy ne tak docela, z Ingolstadtu přiteče "jen" 85 milionů, 19 milionů přidá maďarská vláda, protože automobilka tím vytvoří 380 nových pracovních míst.

V Györu se nyní vyrábí rodina kompaktních modelů Audi (A3 Sedan, A3 Cabriolet, TT Coupe a TT Roadster) a vznikají zde také motory, používané i v dalších modelech koncernu Volkswagen. Vloni brány továrny opustilo 135.232 vozů a 1,97 milionů motorů (včetně těch namočených v aféře Dieselgate). Má se za to, že rozšíření závodu souvisí s plánem značky na rozšíření rodiny kompaktních modelů o další derivát(y) typu TT.

Spekuluje se o výrobě karosářské verze TT Shooting Brake (respektive TT Sportback) a crossoveru TT Q, přičemž Audi zatím připouští pouze tu poslední zmíněnou variantu (a to ještě spíše neoficiálně). Ta by totiž mohla oslovit zákazníky značky celosvětově, nikoli pouze v Evropě, což by hrozilo u těch dříve jmenovaných.

Michal Fokt
Diskuze (24)
24. 10. 2015 16:12
Re: Barva
Pod 4 kruhmi na kapote tvojej fotky je realny odtien Sepangu ako vyzera na zivo (kedysi som ho mal tak mam osobnu skusenost :). Z urcitych uhlov ide do tmavej, ale nikdy nie az takmer do fialovej ako na tom TT v clanku. Toto budu urcite perletove Ascari alebo Nogaro z Exclusive farieb. Ale samozrejme zalezi aj od fotky, ci je to neupraveny original alebo sa niekto hral so sytostou a kontrastom.
Avatar - Hotwire
23. 10. 2015 16:32
Re: Barva
No neviem, toto mi naslo pod Audi TT Sepang Blue [odkaz] a nepripada mi to nejak svetlejsie, ale to sa pravdaze tazko porovnava ked na oboch fotkach je rozne svetlo atd.
23. 10. 2015 16:15
Re: Barva
Toto nie je Sepang, ten je podstatne svetlejsi. Bude to bud Ascari Blau alebo Nogaro Blau (Nogaro mam na RS aj ja a pod umelym svetlom vyzera rovnako).
Re: Barva
>:D >:D >:D
Avatar - AUDIRS6
20. 10. 2015 20:41
Re: Barva
Nie, dom je jeho ;-)
Ale ano, jeho - ako vidis, ma vela dobrych kamaratov :-) :yes: