Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Quattro Concept II: Do Frankfurtu se 600 koňmi

Michal Fokt
Diskuze (11)
Audi skutečně připravuje další koncept Audi Quattro. Představí ho ve Frankfurtu, tentokráte bude postaveno na technice Audi A6 a bude mít výkon kolem 600 koní.

Audi sice o této události mlčí jako hrob, jednu věc ale zatajit nemohou - letos si ingolstadtská automobilka připomíná 30 let značky quattro a proslýchalo se, že kvůli tomu chystá na frankfurtský autosalon další verzi konceptu Audi Quattro, což se zdá být vcelku logickým krokem.

Nyní tyto spekulace začínají nabývat konkrétnějších obrysů. Německý Auto Bild s odvoláním na spolehlivé zdroje zevnitř automobilky tvrdí, že Audi Quattro Concept II bude na rozdíl od té předešlé, stejnojmenné studie postaveno na technice modelu Audi A6 a s délkou přibližně 4,6 m nepůjde o žádné vytuněné tétéčko, ale o vůz, mnohem bližší původní koncepci.

Samozřejmostí bude stálý pohon všech kol, jenž by měl zajistit dvakrát přeplňovaný motor V8 o objemu 4,0 l, jenž by měl být vyladěn na výkon 600 koní (441 kW) a točivý moment 800 N.m. Díky tomu by auto mohlo být schopné zrychlit z klidu na stovku za přibližně 3 s.

Další ingrediencí bude totiž velmi nízká váha pouze 1200 kg, což bude zásluha masivního použití hliníku a karbonu. Karoserie by přitom neměla být v duchu klasické ingolstadtské muskulaturní opatrnosti - Audi Quattro Concept II by mělo být nositelem nového, agresivnějšího designu značky, jenž bude použitý u produkčních modelů v blízké budoucnosti.

Jaký bude osud samotného konceptu je ovšem zatím velmi nejisté, nicméně stále platí, že mezi TT a supersportovním R8 je v portfoliu značky stále poměrně velká mezera... Už za měsíc možná budeme chytřejší.

Michal Fokt
Diskuze (11)
13. 8. 2013 16:21
Re: 4 kroužky pro teploušky
spíš auto.cz nemá o čem psát, a zase vaří z vody, úroveň bulváru opravdu :no:
13. 8. 2013 07:58
Re: 4 kroužky pro teploušky
>:D Tohle podle tebe vypadá jako Crossfire? [odkaz] Nepřipomíná ti to spíš [odkaz] ?
12. 8. 2013 23:32
4 kroužky pro teploušky
Je vidět, že už neví co by, protože nestačí že jejich design je tak nudný, že okopírují a trochu poupraví starý CHRYSLER CROSSFIRE.
Avatar - flyboyeda
12. 8. 2013 18:25
Re: Raketa to bude
musím rozbít všechny prasátka
Avatar - PTS
12. 8. 2013 17:47
Vzpomínky
Jako zavzpomínání dobrý, ale na silnicích to stejně neuvidíme :-(