Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS Q5 prý dostane výkonný motor z kupé. Bude vypadat takto?

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
S produktovou ofenzivou Audi v segmentu SUV na sebe spekulace o ostrém provedení Q5 nenechaly dlouho čekat. Už máme představu o tom, jak by model mohl vypadat.

Sportovně střižené varianty k SUV modelům značky Audi neodmyslitelně patří. Vzpomeňme kompaktní RS Q3 či naopak vlajkové RS Q7, které se na jaře letošního roku představilo na ženevském autosalonu v podobě konceptu.

Mezičlánkem jim má být RS Q5, chystaný konkurent Mercedesu-AMG GLC 43 či Porsche Macan Turbo. Podle zdrojů AutoExpressu dostane ostré SUV stejný motor jako RS5 Coupé, tedy 2,9litrové TFSI Biturbo s výkonem 331 kW a točivým momentem 600 N.m.

Na tabulkových datech se samozřejmě podepíše vyšší hmotnost, přesto má sportovní Q5 zrychlit z klidu na stovku za méně než pět sekund (kupé to zvládá za 3,9 s) a pokračovat může na elektronicky omezených 250 km/h. Mezi příplatkovými položkami RS5 však nalezneme RS Dynamický paket, který hodnotu maximální možné rychlosti posune na 280 km/h.

Po vizuální stránce se oproti běžnému modelu očekávají tradiční rozdíly – větší kola, sportovní sedadla nebo obložení z uhlíkových vláken. Oficiální datum premiéry zatím nebylo prozrazeno, ale britský web tvrdí, že již nebudeme muset dlouho čekat.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
21. 7. 2017 07:38
RS Q7
No ze som si doteraz nevsimol ziadne RS Q7... >:-[]
Avatar - white label
20. 7. 2017 11:08
Re: Tradičné rozdiely
Zřejmě "překlep".
20. 7. 2017 11:00
Tradičné rozdiely
Vyššia karoséria? Prečo? Nechápem.