Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaká auta najdete v garáži nejdražšího domu v Americe?

Michal Fokt
Diskuze (6)
V Americe se prodává automobilová sbírka v hodnotě více než tři čtvrtě miliardy korun. Má to však háček, musíte přikoupit i celý kompletně vybavený dům za 5,6 miliardy. Ale to dáte, ne?

Určitě jste už někdy měnili adresu bydliště, takže víte, že na rčení "je lepší vyhořet, než se stěhovat" něco je. Takové to řešení, že se do nového obýváku nehodí stará sedačka, sousoší s jelenem, ani ta čmáranice od Zrzavého. Americký developer Bruce Makowsky má asi podobné problémy, protože prodává hypersupermegaluxusní dům v kalifornském Bel Air s veškerým jeho vybavením.

A nejde jen o ledničku, sporák a šatní skříně. Součástí vybavení domu, připomínajícího počtem lehátek a bazénů spíše sídlo reprezentačního opalovacího bikini týmu, je i sbírka automobilů a motocyklů, rozstrkaných různě po patrech. Má hodnotu 30 milionů dolarů, tedy více než tři čtvrtě miliardy korun a najdete v ní opravdu pestrou škálu skvostů.

Nejcennější je Mercedes 540 K Special Roadster “Von Krieger” z roku 1936, jen ten samotný má hodnotu asi 380 milionů korun. To ostatní už jsou jen takové legrácky, co má doma kdekdo - Bugatti Veyron, Pagani Huayra, Ferrari 488, Rolls-Royce Dawn, Spyker C8, Lamborghini Gallardo, Bentley Continental GT, ale třeba i Morgan Threewheeler a Ariel Atom. A spousta a spousta dalších...

Interiér dále zdobí nábytek porůznu vyrobený z automobilových dílů, kolekce motorek a na střeše stojí vrtulník Bell 222, upravený do vzhledu seriálového Airwolfu, jde však o nefunkční repliku. Fuj. Vůbec na to nemyslete, zvažujte spíše, že si skočíte do některého z bazénů. Nebo si půjdete zahrát bowling. A při tom můžete při tom chroupat některou ze sladkostí, kterých je v domě asi za pět milionů. Měli byste se rozhodnout rychle, přece se to nevyhodí...

Michal Fokt
Diskuze (6)
19. 1. 2017 12:39
Re: Tyvoe to je článek:)
Ani ne tak hyperbola, jako spis vymyslena kravina.

Cemu presne na slove "replika" nerozumite, pane Fokte? Kdyztak si to slovo vyguglete.
Edit: Jo tak, vy myslite repliku toho Airwolfu, ne repliku funkcniho vrtulniku. No, uplne elegantne napsany to teda neni:)
Hele, ale furt lepsi nez ten "clanek" o displejich.
Avatar - Ondore
19. 1. 2017 12:07
Re: Som sa zľakol
Michale páči sa mi, ako ste otočili developerský projekt tak, že (tak trochu) zapadne aj do webu o autách, ale osobne by som viac zvažoval, či sem takéto veci vôbec dávať, resp. či nevytvoriť pre ne extra rubriku a dať to medzi dash-cam zábery z Ruska :-) Vaše recenzie oceňujem podstatne viac :-)
Avatar - Michal Fokt
19. 1. 2017 12:04
Re: Tyvoe to je článek:)
Ty dolary byly nedopatření, pardon

Autorská hyperbola

Čemu přesně na větě "na střeše stojí vrtulník Bell 222, upravený do vzhledu seriálového Airwolfu, jde však o nefunkční repliku," nerozumíte?
Avatar - Michal Fokt
19. 1. 2017 11:55
Re: Som sa zľakol
Ty dolary v perexu mi trošku proklouzly :*) ;-)
Avatar - Ondore
19. 1. 2017 11:40
Som sa zľakol
Som sa zľakol, lietajú tam sumy 5,6 miliardy za barák, začal som premýšľať, či nezačať pracovať tvrdšie, ale potom mi došlo, že to nie je v dolároch ani v eurách :-) To je ten problém, keď v jednom článku redaktor mieša rôzne meny, občas zabudne uviesť v akej je daná suma a tak...
A veta "V Americe se prodává automobilová sbírka v hodnotě více než tři čtvrtě miliardy dolarů" ma tiež zmiatla, keď mi volal maklér, tak vravel, že mi to dá len za 250 mil. USD, asi zdraželi :-) >:D Btw. za rovnaké peniaze môžete mať aj pekný zámoček vo Versailles, viem, že to nie je LA, teplo, slnko, baby, ale aj tak by som uvažoval :-)