Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilky loni utratily za inzerci 3,9 miliardy, nejvíce z nich Hyundai

David Bureš
Diskuze (70)
Nejvíce automobilky loni inzerovaly v televizi. Následoval tisk, až poté s velkým odstupem rádio nebo internetové servery.

Automobilky v loňském roce využily v České republice reklamní prostor v hodnotě 3,9 miliardy korun. Nejvíce inzerovali výrobci osobních aut. Vyplývá to ze statistik společnosti Admosphere, která se zabývá monitoringem reklamních investic.

Proti roku 2011 klesla ceníková hodnota využitého reklamního prostoru v kategorii Motorová vozidla a jejich motory o šest procent.

Do propagace osobních aut společnosti loni investovaly 3,5 miliardy korun, což je meziroční pokles o pět procent. Reklamy na ojetá motorová vozidla dosáhly hodnoty 235 milionů korun (-5,0 % proti roku 2011). Oproti předchozímu roku vzrostla inzerce autobusů (o 40 procent) a ostatních motorových vozidel (+97 %).

Největším inzerentem mezi automobilovými výrobci bylo v loňském roce české zastoupení automobilky Hyundai, které využilo reklamní prostor v hodnotě přes 500 milionů korun.

Na druhém místě se umístila Škoda Auto, jejíž inzerce dosáhla 429 milionů korun. Na třetím místě následuje Kia (297 milionů korun). V nejlepší pětce se umístila ještě česká zastoupení Renaultu a Peugeotu.

Až na Renault měla tato pětice společností podobně sestavený mix inzerce mezi jednotlivá média. Do televizní komerce směřovala zhruba polovina jejich rozpočtů, do tisku pak třetina.

To Renault postavil svoji kampaň především na televizi. Do televize směřovalo 85 procent jeho prostředků na inzerci. Škoda a Kia se pak nechaly o něco víc než konkurence vidět i na internetu a v takzvaných out of home médiích (například billboardy).

Poměr inzerce mezi pěti největšími automobilovými zadavateli reklamy v roce 2012
Poř.SpolečnostTV [%]Tisk [%]Internet [%]Rádio [%]Out-of home média [%]
1.Hyundai Motors Czech5735242
2.Škoda Auto47289511
3.Kia Motors Czech49288411
4.Renault ČR8510320,5
5.Peugeot ČR5434723

David Bureš
Diskuze (70)
4. 3. 2013 14:53
Re: Dosavadní diskuze k článku
Bože, to je příspěvek velikánskej jako Brno a tak ubohej, že se člověk nestačí divit. Nakonec, záplava keců o tom, co všechno chytrý majitel ví a má je jenom ukázkou tvých komplexů méněcennosti. Holt na víc nemáš, tak se tady ukájíš podobnými slinty. Kecy o multilinku (o kterém ty tobě podobní víte pouze to, že ve některých škodovkách a golfech není.....), motorech (bože, co byste vy trotlové mleli pořád dokola, kdyby tady ten řetěz nebyl) a hlavně té nekonečné chytrosti majitelů rýžovarů oproti tupcům, majícím domácí auto nebo nedej bože fauvé jsou ukázkou - ale tvé vlastní ubohosti. Myslím, že ani ty ani tobě podobní nemusí mít strach s frustrace majitelů "jiných" aut, ona ta reklamní kampaň skutečně směšná je a ještě směšnější je, jak je kontraproduktivní. že byla dost výrazně korigována, to asi takovej chudinka jako ty neví, co? A oni majitelé "jiných" aut se musí smát, když si ještě uvědomí, kolik do toho ještě vrazili peněz. Tak si dej na čelo vytetovat SIMPLY STUPID, ať to máš aspoň trochu podobný....třeba tě to uklidní.
1. 3. 2013 22:56
Re: Rozhovor - cena servisních prací a prohlídek
Nojo, ale to je jen první. Jak jsou na tom další?
1. 3. 2013 15:34
Re: jejich ředitel
Když nechám stranou Škodovku, dostalo mně jeho prohlášení, že z Fordu odešel, protože šel dolů (nebo něco v tom smyslu...). Ano, Ford je úplně.....ani se mi nechce napsat kde. Podle pana Vošického. Ale ve skutečnosti je to silnější značka než H/K a to renomé má taky trochu někde jinde.....nadávat nebo se dokonce pošklebovat předchozímu zaměstnavateli může jenom ubohej čecháček, kterej si svoje lezdoprdelezectvím léčí podobnými arogantními vystoupeními.

1. 3. 2013 14:53
Re: To je zase diskuze...
Honda - Power of Dreams....

Bože ty seš tak blbej, že snad ani nemáš mozek, jestli vůbec víš, co to je......
1. 3. 2013 13:43
Re: jejich ředitel
Přesně tak, ten ředitel škodovky o těch autech aspoň něco věděl. Tady tenhle byl arogantní i na ty, kteří hjondé mají a slušně se ho ptali. To fakt nechápu.