Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi přiveze nové Q5 do Paříže (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Automobilka Audi oficiálně potvrdila premiéru nové generace na první tiskový den letošního autosalonu v Paříži.

Nové Audi Q5 se má světu odhalit 29. září přesně ve 13 hodin 45 minut. Zda skutečně budeme čekat až do tohoto dne nebo se novinka představí prostřednictvím internetu s mírným předstihem, ukáže čas.

Samotná automobilka prozatím uvolnila jen dvě krátká videa, z nichž to druhé odhaluje provedení předních i zadních světel a naznačuje, že nová generace modelu Q5 se bude držet současného stylu své značky.

První video pak naznačuje, že novinka bude komunikovat se systémy Apple CarPlay i Android Auto. Krátký pohled do interiéru pak odhaluje otočný ovladač multimediálního systému, jimž disponují nejnovější provedení modelů A4 a A5.

Podle starších zpráv má být základem Audi Q5 platforma MQB a novinka má ve srovnání s končící první generací vynikat až o 100 kg nižší hmotností. V případě pohonných jednotek můžeme počítat s použitím nejnovějších koncernových zážehových i vznětových čtyřválců a šestiválců.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - wakantanka
21. 9. 2016 15:52
Re: Ondroooo !!!!
Obavam sa ze nepleties. Smer bol dany, tak teraz vsetko zaradom bude na sposob Q7.
Avatar - AUDIRS6
21. 9. 2016 15:51
Re: Ondroooo !!!!
Nebude to take zle, lebo pravdepodobne budu celkove proporcie sediet lepsie ako na Q7.
Q7 je moc velka a pritom nizka - ta opulentnost min. gen. je prec, a tato sa snazi tvarit ostrejsie, hranatejsie a tym ze je nizsia tak aj lahsie, ale dokopy to neladi. ;-\
Nic, tych par dni uz vydrzime, nie ? ;-)
Avatar - fOE
21. 9. 2016 15:33
Re: Ondroooo !!!!
Budouci krasa toho auta odzrkadluje uroven clanku o nem psanych. >:D >:-[]
Ted vazne, pro fanousky zadni partie aktualni Q5 to dopadne dobre, z maskovanych kousku co potkavam snad kazdy den to vypada ze ta zustane nedotcena. Ale taky to vypada ze predek bude jen naroubovanej predek Q7 na velikost Q5 a toho se 1) jak desim tak 2) tomu nerozumim. Jestli se na Q7 za neco snesla kritika, tak to bylo za vzhled, a oni ho ted jen zmensi a hodi i na Q5? :-O Nerozumim (a doufam ze se pletu).
Avatar - AUDIRS6
21. 9. 2016 15:24
Ondroooo !!!!
Do pitche kuwa ake MQB ????
toto nieje derivat Tiguana, toto je poriadny voz na platforme MLB-evo !
Zase si iba kedysi davno odpisoval od j€blych britov, ktori to mali vtedy zle a uz si sa o to nestaral ? Ako by tam asi napchali tie naftove V6 ?????

To snad nieje pravda, co si tu prvy tyzden ???? 8-s 8-s 8-s 8-s :no: